SŠLU Gabrijel Jurkić

Maturanti Srednje škole likovnih umjetnosti ponosno predstavili svoje radove

U dvorištu Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijel Jurkić 13 maturanata danas je ponosno predstavilo svoje radove kroz koje su iskazali znanje, iskustvo i talent prikupljeno kroz četverogodišnje obrazovanje.
Sci-Tech / Obrazovanje | 25. 06. 2018. u 19:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ravnatelj Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijel Jurkić, Ante Andričić,  kazao je kako je ponosan da nakon 21 godinu napokon se nalaze u novoobnovljenim prostorijama koje su sve ove godine vapile za obnovom i kroz koje su prošle mnoge generacije mladih talentiranih ljudi.

"Prije 21. godinu, točnije 11. lipnja 1997. godine u 11 sati otvorena je prva izložba radova prve generacije učenika prvih razreda u prostorijama škole koje su dodjeljenje srednjoj školi likovnih umjetnosti na korištenje. Danas nakon 21 godinu, nalazimo se u obnovljenim prostorima, prostorima koji su vapili za obnovom, ali su istodobno prkosili vremenu školujući generacije mladih talentiranih ljudi kao što je i ova generacija koja je pokazala izniman talent i trud da s ponosom možemo reći da su odlikaši jer je prosjek ratreda 4,46, kazao je ravnatelj Andričić.

Foto: Bljesak.info / Izložba maturanata Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijel Jurkić 

-Vas 13 koji ste današnjim danom stekli sve uvjete za završetak škole, želimo prije svega da izvučete pouke iz teških trenutaka koje ste možda imali kroz četverogodišnje školovanje, a one lijepe trenutke koristite kao putokaz u kreiranju svog životnog pravca, dodao je ravnatelj.

U ceremoniji otvaranja izložbe, djelatnici škole uručili su prigodan poklon, profesoru povijesti, Ivanu Baraću koji odlazi u mirovinu.

Foto: Bljesak.info / Izložba maturanata Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijel Jurkić 

Prisutnima se obratila i učenica generacije Monika Puljić.

"Upravo je završen jedan period u našim životima. Sad dolazi vrijeme kada će se naše životne lađe usidriti u neka druga mora uz sva usvojena znanja i vještine. Posebne zahvale upućujemo našem razredniku Iliji Kegelju koji se usitinu potrudio da nam škola postane drugi dom", kazala je Monika.

Foto: Bljesak.info / Obraćanje učenice generacije Monike Puljić
Foto: Bljesak.info / Izložba maturanata Srednje škole likovnih umjetnosti Gabrijel Jurkić 

 

Kopirati
Drag cursor here to close