Nema velikih odstupanja u broju

Ljubuški: Prve razrede osnovnih i srednjih škola pohađat će 455 učenika

U svim školama radi se na unaprjeđenju kvalitete nastave
Sci-Tech / Obrazovanje | 04. 09. 2021. u 18:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova školska 2021./2022. godina u osnovnim i srednjim školama u pojedinim županijama u FBiH započela je 1. rujna, a u Zapadnohercegovačkoj županiji i još nekoliko njih učenici će u školske klupe sjesti 6. rujna.

Kada je riječ o Ljubuškom, u prve razrede osnovnih i srednjih škola ukupno je upisano 455 učenika, piše Ljubuški portal.

U OŠ Tina Ujevića upisan je 41 prvašić, u OŠ Ivane Brlić-Mažuranić 55, dok je u OŠ Marka Marulića upisan 101 prvašić. Što se tiče srednjih škola, u Gimnaziju Ljubuški u prve razrede upisano je 75 učenika, a u SSŠ Ruđera Boškovića njih 143. U prve razrede Glazbene škole Ljubuški upisano je, pak, 40 učenika.

Ako usporedimo podatke iz protekle školske godine, nema značajnih odstupanja po broju učenika koji pohađaju prve razrede, osim u OŠ Marka Marulića – 33 učenika manje.

U svim školama radi se na unaprjeđenju kvalitete nastave, a u OŠ Marka Marulića mogu se pohvaliti s pilot projektom cjelodnevnog boravka u područnoj školi u Cernu, kako škola ne bi ostala bez učenika. Učenici od prvog do petog razreda, osim učenja nastavnog gradiva, imat će i osiguran obrok do odlaska svojim domovima.

U ZHŽ-u, kao i u svim ostalim županijama, planirano je odvijanje nastave u učionicama, po redovnom nastavnom planu i programu te uz poštivanje važećih higijensko-epidemioloških naredbi i preporuka nadležnih organa i institucija.

Kako ističu iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, kontinuirano će se pratiti epidemiološka situacija na osnovu koje će se donositi potrebne odluke, a nadležna županijska ministarstva obrazovanja su spremna i na druge modele, ako dođe do pogoršanja epidemiološke situacije.

Kopirati
Drag cursor here to close