Ostavljaju telefone prije prvog sata

Bez mobitela na nastavi - Kutije za mobilne telefone u osnovnoj školi

U školi kažu da se djeca sada više druže, ljepše su raspoložena, pa je u takvom ambijentu nastavu lakše provoditi i držati sat.
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 05. 2023. u 10:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Osnovnoj školi “Mur“ u Novom Pazaru, u Srbiji, već dva tjedna provodi se odluka o zabrani upotrebe mobilnih telefona za vrijeme nastave.

Inicijativu o oduzimanju mobilnih telefona od učenika po dolasku u školu pokrenuo je školski Tim za prevenciju nasilja. Inicijativa je jednoglasno prihvaćena od rukovodstva Osnovne škole “Mur“, Vijeća roditelja, ali i svih roditelja koji su se o inicijativi pozitivno izjasnili tijekom roditeljskih sastanaka.

''Drago mi je da smo primjer u ovome, da je naša škola prva na teritoriji Novog Pazara uvela ovu odluku. Znamo što je sve dostupno na internetu i društvenim mrežama i gdje to može odvesti naše učenike. Djelovalo je nemoguće odvojiti ih od mobilnih telefona. Razgovorom smo došli do toga da se odluka provodi bez problema. Djeca jesu bila demoralizirana, bezvoljna zbog ove odluke, ali to je trajalo vrlo kratko, svega dva dana. Prihvatili su to brzo i predaju mobilne telefone bez problema na početku prvog sata. Kada se svi satovi završe, telefon im se vraća'', izjavila je za Anadoliju nastavnica u Osnovnoj školi “Mur“ Zehra Etemović.

U školi kažu da se djeca sada više druže, ljepše su raspoložena, pa je u takvom ambijentu nastavu lakše provoditi i držati sat.

Kopirati
Drag cursor here to close