Formalan i bez kave

Zaboravili? Prosvjetari podsjećaju Vladu HNŽ na sastanak

Prosvjetari su iskazali nezadovoljstvo donošenjem akcijskog plana Vlade i proračuna u ovoj godini gdje je Vlada osigurala 200 tisuća KM
Sci-Tech / Obrazovanje | 27. 04. 2021. u 09:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sindikati osnovnih i srednjih škola HNŽ koji nastavu izvode na hrvatskom i bosanskom jeziku traže žurni sastanak sindikata i predstavnika Vlade HNŽ, poručeno je u priopćenju. 

Nakon sastanka održanog u siječnju, zbog županijskog proračuna, Vlada HNŽ-a je obećala sindikatima da će opet ''sjesti'' u travnju.

Posljednji sastanak održan je u veljači, kada su sindikalisti očekivali službeni sastanak, no on je protekao neformalno uz kavu, razgovor i obećanja.

Tada se razgovaralo o normalizaciji nastave, što se nije dogodilo. Razgovaralo se i o isplatama po pravosnažnim presudama, jer je sindikate posebno zanimao akcijski plan kojim su planirali isplatiti novac po pravosnažnim presudama u narednih 13 godina.

Ministar obrazovanja Rašid Hadžović i premijer HNŽ-a Neveko Herceg, tada su bili spremni saslušati i čuti kako da dođe do rješenja problema u ovom sektoru.

Inače, prosvjetari su i tada iskazali nezadovoljstvo donošenjem akcijskog plana Vlade i proračuna u ovoj godini gdje je Vlada osigurala 200 tisuća KM za pravomoćne presude prosvjetara, koje bi se trebale isplatiti u narednih 13 godina što je, kazali su sindikalisti ranije, podcjenjivački. U veljači su sundikalisti dobili 'uvjerenja' da će ići veći iznos, oko 4 milijuna, koja nisu za isplate, ali će se iz tog dijela crpiti ako proračun bude stabilan.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close