22. i 23. studenog

Društvena odgovornost tema znanstvene konferencije 'PR Days Mostariensis'

Tema ovogodišnje konferencije "PR Days Mostariensis" je "Društvena odgovornost", kazao je predsjednik Organizacijskog odbora konferencije Nino Ćorić
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 11. 2018. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treća međunarodna znanstveno-stručna konferencija s područja odnosa s javnošću "PR Days Mostariensis", koja će biti održana 22. i 23. studenoga u Mostaru, okupit će 86 predavača iz šest zemalja koji će izložiti 53 teme, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare. 

Tema ovogodišnje konferencije "PR Days Mostariensis" je "Društvena odgovornost", kazao je predsjednik Organizacijskog odbora konferencije Nino Ćorić, a ciljevi su, među ostalim, prezentirati, promovirati te istražiti suvremene trendove odnosa s javnošću, podijeliti stečene spoznaje i iskustva znanstvenika i praktičara iz područja odnosa s javnošću, otvoriti dijalog i raspravu s naglaskom na istraživanja i buduće trendove u profesiji i srodnim disciplinama, pratiti rad mladih znanstvenika i praktičara i poticati ih na stvaranje te nagrađivati izvrsnost na navedenom komunikacijskom području. 

Konferencija je podijeljena u četiri programske cjeline (sekcije): Političko-institucionalni DOP, DOP u medijima, Korporativni DOP i DOP u PRaksi, a ove godine uvedena je i peta - Studentska sekcija, gdje će studenti s pet fakulteta iz tri države prezentirati svoje projekte vezane za društveno-odgovorno poslovanje. 

U studentskoj sekciji sudjelovat će studenti iz Osijeka, Beograda, Zagreba, Dubrovnika i Mostara, a najbolje izlaganje studenata bit će nagrađeno. 

Govoreći o programu 'PR Days Mostariensisa', član Organizacijskog odbora Ilija Musa kazao je kako Sveučilište u Mostaru načinom koncepcije ove konferencije pokazuje i svoju društvenu odgovornost, želeći uključiti, prije svega, studente i znanstvenu javnost u samu temu konferencije. 

''Kroz 53 teme "PR Days Mostariensisa" razvijamo i ovu konferenciju, ali i samo izučavanje odnosa s javnošću na mostarskom sveučilištu, potičući i sveučilišta kako iz BiH, tako i iz Hrvatske, Crne Gore i Srbije, da nam pomognu da zajedno pokažemo kako je društvena odgovornost bitna u svim ovim područjima komunikacije'', ocijenio je Musa. 

Osim zanimljivih predavanja studenata i znanstvenika i praktičara iz područja odnosa s javnošću, u sklopu konferencije bit će predstavljena i Hrvatska udruga za odnose s javnošću te upriličena svečana dodjela priznanja pojedincima iz regije koji su svojim djelovanjem doprinijeli razvoju odnosa s javnošću integrirane komunikacije i medija u jugoistočnoj Europi. 

Organizatori konferencije "PR Days Mostariensis" su Studij odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i Udruga studenata odnosa s javnošću PRUMO.


Kopirati
Drag cursor here to close