Filozofski

Konferencija u Mostaru: 'Identiteti – kulture – jezici' posvećena Marku Maruliću

Konferencija će se održati u petak, 22. listopada, s početkom u 9 sati i 30 minuta na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.
Sci-Tech / Obrazovanje | 21. 10. 2021. u 10:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom  500. obljetnice tiskanja Marulićeva djela "Judita" organizira se 8. međunarodna znanstvena konferencija "Identiteti – kulture – jezici" čija je ovogodišnja tema "Marko Marulić i njegovo doba".

Konferencija će se održati u petak, 22. listopada, s početkom u 9 sati i 30 minuta na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

Konferenciju organizira Filozofski fakultet SUM-a, a suorganizatori su Fakultet političkih znanosti i međunarodnih odnosa Sveučilišta Matej Bel iz Banske Bistrice i Institut za društvene znanosti Ivo Pilar, Područni centar Osijek.

Cilj ovogodišnje konferencije je istražiti širi aspekt i utjecaj Marulićevih djela na književno, umjetničko, religiozno i drugo stvaralaštvo u hrvatskoj, ali i svjetskoj književno-povijesnoj tradiciji, ali isto tako i društveno-povijesne, književne, političko pravne, filozofske i druge fenomene njegova doba kao i novije spoznaje koje doprinose razumijevanju Marulićeva života, djelovanja i statusa u hrvatskoj, ali i svjetskoj kulturno-književnoj baštini, priopćeno je s Filozofskog fakulteta.

Kopirati
Drag cursor here to close