Intervju

Elvira Drežnjak: Sferine konferencije prepoznatljive u regiji i šire

PN: X Međunarodna znanstveno-stručna konferencija ''Sfera 2021:Tehnologija betona'' održat će se 2. i 3.11.2021. u Sarajevu, Hotel Hills.
Gospodarstvo / Posao | 20. 10. 2021. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Sarajevu se 2. i 3. studenog održava X Međunarodna znanstveno-stručna konferencija, ovaj put o temi ''Sfera 2021:Tehnologija betona''. Recite nam više.

Elvira Drežnjak: Tako je, konferencija će se održati u Hotelu Hills, a okupit će regionalne predavače i kompanije koje će se predstavljati ciljanoj skupini.

Ovaj put će se u sklopu konferencije govoriti o nekoliko tematskih jedinica: Tehnologija betona, Beton u niskogradnji, BIM – Beton u suvremenom projektiranju  konstrukcija, Beton u arhitekturi, Specijalne vrste betona, te Prefabricirati i AB elementi. Ove teme su izuzetno važne i na ovaj način ćemo potaknuti diskusiju, čuti određene novitete, ali i predstaviti postojeće trendove.

Foto: PR / Sferina konferencija

Ugostit ćemo 14 regionalnih predavača, shodno tematskim jedinicama, a koje možete pogledati na linku.

Koje su kompanije ove godine učesnice?

Elvira Drežnjak: S nama su ove godine, kao i prethodnih, kompanije s područja regije, neke već tradicionalno, a neke kompanije će se prvi put predstavljati.

Sve one će na svojim štandovima predstaviti novitete, i detaljnije informirati ciljanu publiku o svim aktualnostima i novostima koje imaju. Na taj način se pruža direktna i aktivna komunikacija između kompanija i publike.

Sponzori konferencije su Tvornica cementa Kakanj, Penetron, Sika, Širbegović Inženjering, Xypex i Pinky s.

Partneri, izlagači i prijatelji su Fabrika cementa Lukavac, TKK, Almy, BT3, Transportbeton, Nexe, Hering, Bossin, Baldinistudio, Mapei, Ro tehnologija, Tehna, Put inženjering, Binis beton, Doka, Simprolit, Teknoxgroup, Solidian, Inžinjering1, Terakop, Duly i Peri.

Foto: PR / Sferina konferencija

Ove godine imamo i jedan novitet. Naime, pet sudionika ćemo nagraditi sa besplatnom BIM obukom koju će osigurati jedan od naših izlagača, ali svakako detaljnije o tome pozivam publiku da prati stranicu na kojoj će uskoro biti objavljene detaljnije informacije ovdje.

Koji je cilj ovakvog događaja?

Elvira Drežnjak: Cilj konferencije je na jednom mjestu okupiti struku i znanost, te kompanije i predavače s područja regije. Ove godine imamo i dva učesnika sponzora iz Grčke i Italije i vjerujemo da će svojim prezentacijama zainteresirati publiku i predstaviti određene novitete koji će biti od izuzetne važnosti.

Naime, na ovakvim skupovima koje Sfera već tradicionalno organizira svim učesnicima se nudi mogućnost direktne komunikacije, uspostavljanja komunikacije, te razmjenu znanja i iskustva.

Na konferenciji se iznose regulative i standardi u oblasti tehnologije betona, prezentiraju dosadašnja iskustva u procesu izgradnje objekata, te preispituju naučna, i tehnološka dostignuća kao i profesionalna opredjeljenja u kontekstu proizvodnje i primjene materijala za spravljanje betona, njihove prednosti i uslovi za primjenu kao i mogućnosti za poboljšanjem.

Cilj diskusije jeste razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće suradnje.

Kako se zainteresirani mogu prijaviti za učešće?

Ulaz na konferenciju je besplatan, ali je prijava obavezna. Svi zainteresirani se mogu prijaviti putem linka.

Konferencija će se održati u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su na snazi, te je jako važno da se zainteresirani prijave, kako bismo ih mogli uvrstiti u našu evidenciju i pripremiti sav promotivni materijal.

Foto: PR / Sferina konferencija

Sfera, pored organiziranja konferencija iz domene građevinarstva i arhitekture, organizira i druge događaje o različitim temama, te izdaje specijalizirane časopise. Izdajete i časopis MB&ton, koji će i distribuirati na ovoj konferenciji?

Elvira Drežnjak: Proizvodnja, transport, ugradnja, te njega betona kao i materijala za završnu obradu betona su od ključnog značaja za budući identitet objekta u prostoru, stabilnost, kao i njegovo redovno održavanje. Betonski proizvodi su već desetljećima predmet ispitivanja.

O ovim temama upravo pišemo u časopisu MB&ton, koji je inače regionalni časopis za beton i koji izlazi jednom godišnje. Svakako u godini u kojoj organiziramo konferenciju o ovoj temi, prakticiramo da časopis izađe pred sami događaj. Tako će se isti distribuirati i dijeliti besplatno svim učesnicima konferencije, što je još jedan doprinos koji dajemo ovoj publici i tematici.

Konferencije organizirate u suradnji sa određenim fakultetima i institutima? Da li je tako i ove godine?

Elvira Drežnjak: Svaku konferenciju koju smo organizirali, radili smo je u suradnji sa fakultetima i institutima iz regije, a sve u cilju bolje organiziranostii pripreme cijelog skupa.

Ovu konferenciju Tehnologija betona organizujemo sa Građevinskim fakultetom Sarajevo, Arhitektonsko građevinsko geodetskim fakultetom Banjaluka, te Institutom IGH iz Zagreba. Mnogo nam znači podrška koju imamo od njih, te ovim putem im se i zahvaljujem na korektnoj i profesionalnoj suradnji, a svakako se nadam da će ista prerasti u tradiciju.

Za kraj, da li imate određenu poruku za naše čitatelje?

Elvira Drežnjak: Moja poruka je - budite dio konferencije. Dođite da zajedno razgovaramo, družimo se i stvaramo nova prijateljstva, poslovne suradnje i širimo svoja znanja i percepcije.

Kopirati
Drag cursor here to close