Pomoć mladima

Još jedan grad u Hercegovini daje maturantima jednokratnu novčanu naknadu

Gradonačelnik napominje kako na ovaj način mladim ljudima žele poželjeti uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja i sreću u njihovim budućim obrazovnim i životnim koracima.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 05. 2023. u 16:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Konjic uskoro će konjičkim maturantima srednje škole uručiti jednokratnu naknadu, čime se nastavlja set mjera prema mladim ljudima kako bi im se stvorile mogućnosti za što bolji život, obrazovanje te zasnivanje obitelji.

''Grad Konjic nastoji u kontinuitetu pomoći mladim ljudima, a posebno kada je riječ o obrazovanju. Proširili smo ovim prava kako bi što više mladih dobilo stipendije. Tu su najuspješniji studenti i srednjoškolci, reprezentativci, srednjoškolci koji se obrazuju za zanate, najaktivniji članovi kulturnih udruženja, Crvenog križa i dr'', rekao je gradonačelnik Konjica Osman Ćatić.

Dodao je kako pokušavaju što više pomoći mladim ljudima pri njihovom obrazovanju. Uvažavajući situaciju u kakvoj se nalazimo i inflaciju, gradonačelnik je kazao kako su tražili model da na najbolji način pomognu roditeljima maturanata srednje škole.

''Analizirali smo mogućnosti Proračuna Grada što možemo uraditi, tako da smo pripremili odluku koja će se naći na prvoj narednoj sjednici Gradskog vijeća, da svim maturantima srednje škole omogućimo jednu jednokratnu naknadu u iznosu od 200 maraka'', naglasio je on.

Gradonačelnik napominje kako na ovaj način mladim ljudima žele poželjeti uspješan završetak srednjoškolskog obrazovanja i sreću u njihovim budućim obrazovnim i životnim koracima.

''Nadamo se da će svojim punim angažmanom mijenjati svijet nabolje, a mi ćemo se kao Gradska uprava truditi i dalje da kreiramo programe koji će želje i planove mladih učiniti mogućim, a snove i nastojanja ostvarenim'', zaključio je gradonačelnik Ćatić.

Kopirati
Drag cursor here to close