'Znanje'

I Banjalučani vole diplome iz Širokog Brijega

Prema podacima objavljenim na internet stranici Grada, najviše zaposlenih sa diplomom ove škole nalazi u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 01. 2021. u 09:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Spiskovi diploma zaposlenih u administraciji Banjaluka prethodnih dana su podigli veliku prašinu, a u javnosti se pojavilo mnogo interesantnih detalja.

Jedan od njih je da se jedna od omiljenih obrazovnih institucija za stjecanje diploma, onih koji dobijaju plaću iz gradske kase, nalazi u Širokom Brijegu.

Da je to tako pokazuje i detalj da je čak šest zaposlenih u Gradskoj upravi steklo diplomu 27.1.2017. godine, a 23 nekoliko dana kasnije odnosno 31.1.2017, što su za Srpskainfo potvrdili i u Gradskoj upravi.

Dvoje zaposlenih je srednju školu u tom mjestu u Zapadnohercegovačkom kantonu završilo u lipnju 2017. godine, jedan u travnju 2017. godine, jedan u lipnju 2010. i jedan u listopadu 2013. godine. Svi oni su zaposleni u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice.

U Gradskoj upravi su samo su kratko naveli da će javnost o svim informacijama vezanim za diplome zaposlenih u Gradskoj upravi biti naknadno upoznata.

Srednja strukovna škola s pravom javnosti ''Centar za obrazovanje'' Široki Brijeg bila je privlačna i za one koji su zaposleni u gradskim ustanovama. Tako se, prema podacima objavljenim na internet stranici Grada, najviše zaposlenih sa diplomom ove škole nalazi u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, dok najviše zaposlenih sa srednjom ili višom školom koji su naknadno završili VSS ima u Domu zdravlja.

U Gradskoj upravi su rekli da su u Domu zdravlja dobili objašnjenje da su većini tih slučajeva u pitanju radnici koji su naknadno završili fakultet sestrinstva, ali da oni i dalje rade na mjestima sa svojim prvobitnim obrazovanjem.

''Detaljna analiza dostavljenih podataka poduzeća je u tijeku. Prema informacijama iz Doma zdravlja, zaposleni sa SSS i VŠS, a koji su u međuvremenu završili VSS, raspoređeni su i rade na mjestima koja odgovaraju SSS i VŠS'' – rekli su u Gradskoj upravi i napomenuli da će i te informacije biti provjerene, piše Srpskainfo.

Ranije su napomenuli da će spisak svih zaposlenih, kao i mjesto i vrijeme stjecanja diplome građani uskoro imati priliku vidjeti na službenoj internet stranici Grada,

''Gradonačelnik Draško Sranivuković je zatražio da iste podatke na svojim službenim stranicama objave i ustanove, poduzeća i organizacije'' – naveli su u Gradskoj upravi.

Kopirati
Drag cursor here to close