Maleni stanite u red

HNŽ: Počinje upis djece u prvi razred školske 2020/21. godine

U prvi razred školske 2020/2021. godine upisat će se djeca koja do 1. ožujka navršavaju pet i pol (5,5) godina života, u skladu sa Zakonom
Sci-Tech / Obrazovanje | 14. 04. 2020. u 12:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

S ciljem zaštite djece, a kako bi spriječili širenje zarazne bolesti uzrokovane koronavirusom (COVID-19) Ministarstvo obrazovanja Hercegovačko-neretvanske županije obavještava da će se prijava za upis djece u osnovne škole Hercegovačko-neretvanskog kantona za školsku 2020/2021. godinu obavit u razdoblju od 15. travnja do 08. svibnja i to putem poziva koji će škole u Hercegovačko-neretvanskom kantonu objaviti na svojim Internet stranicama s potrebnim informacijama vezanim za upis.

Kontakt podatke škola mogu se pronaći na linku.

U prvi razred školske 2020/2021. godine upisat će se djeca koja do 1. ožujka navršavaju pet i pol (5,5) godina života, u skladu sa Zakonom, uz pismeni zahtjev roditelja/staratelja djeteta nadležnom općinskom tijelu uprave i procjenu Povjerenstva za upis učenika u prvi razred, koja može dopustiti da obvezno školovanje počne jednu godinu ranije ili kasnije, ako je to u najboljem interesu djeteta.

O terminima dostavljanja ostale dokumentacije kao i točnim datumom provođenja ostalih aktivnosti predviđenih za upis u prvi razred u skladu sa Zakonom, škola je obvezna pravovremeno obavijestiti putem web stranice, e-maila, telefonski, poštom i sl.

Iz Ministarstva pozivaju roditelje/staratelje da blagovremeno dostave popunjen prijavni obrazac za upis u škole.

Kopirati
Drag cursor here to close