Epidemiološka situacija

HNŽ: Na školama odluka o modelu izvođenja nastave

Nedavno su se oglasili i nastavnici u HNŽ-u koji su bili protiv zatvaranja škola i vraćanja na online model izvođenja nastave.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 03. 2021. u 15:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Preporučujemo operativnim timovima da urade procjenu epidemiološke situacije u školi i na temelju iste donesu odluku o modelu izvođenja nastave uključujući model nastave na daljinu'', priopćilo je danas Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ-a.

Podsjećamo i da su se nedavno oglasili i nastavnici u HNŽ-u koji su bili protiv zatvaranja škola i vraćanja na online model izvođenja nastave.

''Smatramo kako bi zaustavljanje normalnog nastavnog procesa proizvelo nenadoknadive i povrh svega neopravdane gubitke jer se pokazalo kako škole, uz dobre mjere, nisu izvor zaraze'', priopćio je tada Sindikat srednjih škola HNŽ, koje nastavu izvodi po hrvatskom nastavnom planu i programu.

Iz Ministarstva su pak i ranije apelirali na poštivanje epidemioloških mjera, obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju u županiji.

Foto: Screenshot / Obavijest školama

"Posebno skrećemo pažnju da prema epidemiloškim pokazateljima, ponovno dolazi do pogoršanja epidemiloške situacije te apeliramo na strogo pridržavanje propisanih mjera u cilju sprječavanja širenja COVID-19", naveli su.

Podsjećamo i da je inicijativa roditelja HNŽ/ZHŽ-a prije dva tjedna najavila masovne prosvjede i blokade nastave u slučaju da se, uslijed epidemiološke situacije, izvođenje školske nastave prenese na online način.

''Želimo poručiti svim zagovornicima ovih suludih i protuzakonitih mjera, koji se igraju sa strpljenjem nas roditelja, da ukoliko se usudite zatvoriti škole našoj djeci i uskratiti nam ustavno pravo na normalno školovanje, da ćemo pozvati sve roditelje na masovne prosvjede i blokade dok uporni prekršitelji zakona ne odustanu od svojih namjera'', poručili su u priopćenju navodeći kako im je žao ''što ćemo morati braniti svim raspoloživim sredstvima našu djecu, ali očito je kako stožeraši jedino razumiju jezik ulice, na što će roditelji biti primorani u slučaju prelaska na online nastavu'', poručili su tada.

Kopirati
Drag cursor here to close