Stručni izlet u Zagreb

Građevinska škola Jurja Dalmatinca stručnim izletima nastoji poboljšati nastavni proces

Sci-Tech / Obrazovanje | 20. 09. 2017. u 15:06 Ma.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Učenje za sutra, ne za jučer - stručnim izletom do znanja!'' geslo je pod kojim je Srednja građevinska škola Jurja Dalmatinca Mostar organizirala stručni izlet u Zagreb s kojim nastoji poboljšati odgojno-obrazovni proces u srednjoj školi.

''Građevinska škola Jurja Dalmatinca Mostar nastoji pratiti zapadne trendove obrazovanja u skladu s mogućnostima. Tako je prethodni vikend, već drugi put u kratkom vremenu organizirala stručni izlet u Zagreb kao dodatnu edukaciju za učenike dizajna unutrašnje arhitekture-interijera, građevinske tehničare visokogradnje, tehničare za geodeziju i geoinformatiku, računalne tehničare u graditeljstvu i montere suhe gradnje'', tvrde iz škole.

Naime, tijekom dvodnevnog stručnog izleta učenici su obišli Sajam InDizajna u Areni gdje su se družili s poznatom i uspješnom dizajnericom Mirjanom Mikulec, poslušali savjete sa načinom uređenja ugodnog doma, vidjeli unikatne rukotvorine, razgledali namještaj za interijer gdje su bili izloženi renomirani svjetski brendovi koji su prezentirali svoje proizvode posjetiteljima sajma.

Zatim su učenici posjetili Interaktivnu izložbu ''Croatia je Hrvatska'' u tunelu Grič, gdje je glavna atrakcija izložbe bila tzv. kišna soba s pravom kišom kroz koju su se u kapima vode ocrtavali hologrami Marije Jurić Zagorke, A.G.Matoša, bana Josipa Jelačića, djevojke Mande, Vatroslava Lisinskog i drugih povijesnih i kulturnih uglednika.

Na Zagreb Burger Festivalu, koji se održavao na Strossmayerovom trgu, učenici su mogli vidjeti maštovitu ponudu najboljih burger majstora. Različite vrste burgera koji su se mogle isprobati na festivalu u Zagrebu male gurmane ostavilo je ravnodušnim.

Učenici su također posjetili tzv. ''Muzej na otvorenom'' groblje Mirogoj, pomolili se za pokojne i upoznali arhitekturu, značaj i povijest groblja.

''Umorni nakon iscrpljujućeg vikenda, svi su se vratili sretni i zadovoljni svojim domovima, pod utiskom novih dojmova, prijateljstava i znanja'', rečeno je iz Građevinske škole.

Kopirati
Drag cursor here to close