Uspješno završeno

Dodjelom certifikata završen deseti ciklus programa Moja praksa

Završnim prezentacijama i svečanom dodjelom diploma u utorak, 11 lipnja u prostorijama INTERA TP-a obilježen je kraj ovog ciklusa kako bi se polaznicima, koji su uspješno završili zadatke postavljene pred njih, na prigodan način čestitalo na postignu
Sci-Tech / Obrazovanje | 12. 06. 2019. u 14:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije nešto više od tri mjeseca više od 40 mladih ljudi prisustvujući prvom treningu jubilarnog desetog ciklusa programa ''Moja praksa'' započelo je svoj poslovni put u prostorijama INTERA Tehnološkog Parka. Nakon pomno provedenog selekcijskog procesa, studenti devet različitih fakulteta postali su dijelom programa koji INTERA Tehnološki Park implementira kako bi mladima omogućio prvo radno iskustvo, a poduzećima pristup željenim kadrovima i rješavanju problema s kojima se susreću.

Završnim prezentacijama i svečanom dodjelom diploma u utorak, 11 lipnja u prostorijama INTERA TP-a obilježen je kraj ovog ciklusa kako bi se polaznicima, koji su uspješno završili zadatke postavljene pred njih, na prigodan način čestitalo na postignutim rezultatima.

Svi oni su u protekla tri mjeseca razvijali svoje poslovne vještine kroz šest treninga timskog rada, liderstva, komunikacijskih i prezentacijskih vještine te vještina traženja posla.

Polaznici su paralelno s treninzima imali priliku raditi na konkretnim projektnim zadacima koja su za njih, prema vlastitim potrebama, kreirala poduzeća Alatka, Freemotion, Guma M, INTERA Tehnološki Park, Supersoft, TU Stećak, Turistički klaster Hercegovina i UniCredit Bank bez kojih ovaj program ne bi mogao biti uspješan.

Stečena znanja polaznici su primjenjivali tijekom organiziranih informativnih intervjua s predstavnicima različitih poduzeća, a nesumnjivo će im koristiti i prilikom izlaska na tržište rada kako bi se diferencirali od konkurencije.

''Kroz program sam nastojala izvuči što više tog što bi mi koristilo i nakon prakse,  a jedna od najvažnijih stvari mi je bio networking i prilika da razgovaraš s osobama koje itekako mogu da udjele korisne savjete. Zatim, zaista kvalitetni treninzi. Iako sam do sad imala priliku da ih slušam više puta kroz druge organizacije i prilike, uvijek bih nešto korisno izvukla i iz treninga u okviru programa. Posebno me dojmila ta činjenica da smo imale itekako prostora da iskažemo svoju kreativnost  i slobodu rada bez velikog utjecaja samog poduzeća. Dano nam je na povjerenje da kreiramo nešto novo i drugačije, krenuvši od nule. I zadnja stvar, prilika da budem lider grupi cura koje prethodno nisam poznavala. Velika je to odgovornost, ali i u drugu ruku prilika da radiš na sebi i unaprijediš svoje liderske vještine. Imam velika očekivanja od našeg eventa i želju da zaista doprinese razvoju PR slike Code Hub-a. Definitivno bih se, i nakon ovih 11 tjedana, opet prijavila i ponovila isto'', rekla je Šejla Čajdin koja je svoj projektni zadatak izvršavala unutar tima koji je radio na kreiranju sadržaja za Code Hub Mostar, prvi coworking prostor u središtu Mostara koji je INTERA TP otvorio prije nešto više od godinu dana.

Program ''Moja praksa'', koji je u posljednjih deset ciklusa uspješno završilo više od 500 mladih osoba, rezultirao je s impresivnim rezultatom koji govori o 50 posto zaposlenih polaznika. Upravo u tome leži snaga ovog programa, ali i želja INTERA Tehnološkog Parka da i u budućnosti nastavi kreirati pozitivno okruženje za mlade ljude.

Kopirati
Drag cursor here to close