Svaka čast

Dodjela Nagrada rektora na Univerzitetu Džemal Bijedić

U okviru obilježavanja 45. godišnjice Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru.
Sci-Tech / Obrazovanje | 11. 02. 2022. u 15:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak je na Ekonomskom fakultetu Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru sa početkom u 10:00 sati održana dodjela Nagrade rektora najboljim studentima prvog i drugog ciklusa studija, a u okviru obilježavanja 45. godišnjice Univerziteta ''Džemal Bijedić'' u Mostaru.

Prisutnima su se obratila prorektorica van. prof. dr. Edina Špago-Ćumurija, koja je na samom početku obraćanja istaknula kako ovaj događaj u okviru obilježavanja izaziva najviše ponosa, jer je Univerzitet dobar onoliko koliko su dobri njegovi studenti. Prorektorica je nagrađenim studentima poručila da budu ponosni na sebe i svoj rad, te da se na ulasku u ozbiljni poslovni svijet i život ne odriču vrijednosti svoje teško stečene diplome.

Nakon obraćanja prorektorice, nagrade i prigodne poklone najboljim studentima uručio je prof. dr. Elvir Zlomušica, rektor Univerziteta.

U ime nagrađenih studenata, prisutnima se obratila Sara Kljajić, najbolja studentica univerzitetskog studija Poslovna informatika koja je naglasila kako je uspjeh koji danas slave najbolji studenti kruna dugogodišnjeg zalaganja.

''Univerzitet nas je otvorenih ruku prihvatio i prigrlio naše potencijale koji su ovdje procvjetali. Strpljenju, prijateljstvu i ljubavi prema znanju učili su nas profesori i asistenti, pravi stručnjaci u svojim područjima. Sve ove pružene preduvjete i prilike smo spremno iskoristili i trudom i željom ih pretvorili u sjaj – ovaj koji danas poklanjamo Univerzitetu za njegov rođendan'', navela je između ostalog u svom obraćanju studentica Sara Kljajić.

Kopirati
Drag cursor here to close