FIA i FIT

Direktor FIA-e i dekan FIT-a potpisali u Mostaru Memorandum o suradnji

Direktor Finansijsko-informatičke agencije (FIA Esad Mahmutović i dekan Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) iz Mostara prof.dr. Jasmin Azemović potpisali su Memorandum o suradnji.
Sci-Tech / Obrazovanje | 08. 02. 2019. u 19:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Direktor  Financijsko-informatičke agencije (FIA  Esad Mahmutović i dekan Fakulteta informacijskih tehnologija (FIT) iz Mostara prof.dr. Jasmin Azemović potpisali su Memorandum o suradnji.  

Potpisanim Memorandumom definirana je zajednička suradnja u djelatnostima u kojima FIA i FIT djeluju u obostranom interesu, a sve s ciljem jačanja i razvoja informacijskog društva u Bosni i Hercegovini.

U skladu s potpisanim memorandumom FIA i FIT će surađivati u realizaciji zajedničkih projekata s ciljem razvoja znanosti i struke, što uključuje znanstvenu i stručnu suradnju u vidu obuka, specijalističkih tečajeva i usavršavanja studenata FIT-a i radnika FIA-e, organizacija okruglih stolova, savjetovanja, seminara i sličnih skupova koji okupljaju relevantne interesne grupe, a u cilju unapređenja rada potpisnica Memoranduma.

FIA i FIT će zajedničkim aktivnostima poticati i koordinirati istraživanja i razvoj tehničko-tehnoloških dostignuća te provoditi aktivnosti u cilju uzajamne promocije, navodi se u priopćenju.

''Uvjereni smo da potpisivanje  Memoranduma predstavlja početak uspješne saradnje FIA i FIT u najboljem interesu naših institucija, koji će u konačnici doprinijeti razvoju BiH'', istaknuli su potpisinici Memoranduma.

Kopirati
Drag cursor here to close