Da ili ne?

Debata u Mostaru: Je li turistički potencijal BiH dovoljno iskorišten?

''Ovu temo smo izabrali jer smo željeli skrenuti pažnju na činjenicu da BiH ima veliki turistički potencijal te ćemo nešto više, odnosno je li on dovoljno iskorišten, čuti na debati'', rekao je to uoči debate Mirza Lalić
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 02. 2020. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Oko 40 učenika i studenata debatirati će i pokušati uspješno argumentirati te odgovoriti na pitanje 'Je li BiH popularna turistička destinacija, da li je taj potencijal dovoljno iskorišten, te što i kako unaprijediti u toj vrlo značajnoj grani gospodarstva' na natjecanju koje se, u srijedu i četvrtak 19. veljače i 20 veljače, održava u Mostaru.

''Ovu temo smo izabrali jer smo željeli skrenuti pažnju na činjenicu da BiH ima veliki turistički potencijal te ćemo nešto više, odnosno je li on dovoljno iskorišten, čuti na debati'', rekao je to uoči debate Mirza Lalić, predsjednik Unije studenata, koji su i organizirali ovo debatno natjecanje na Pravnom fakultetu Univerziteta "Džemal Bijedić".

Foto: Bljesak.info / Debata na Pravnom fakultetu

Na ceremoniji otvaranja prisutnima se obratila i dekanica Pravnog fakulteta Alena Huseinbegović koja ja istaknula kako ovu godinu, uz učenike srednjih škola Grada Mostara na natjecanju sudjeluju i učenici drugih škola Hercegovačko – neretvanske županije.

Foto: Bljesak.info / Debata na Pravnom fakultetu

''Debatna natjecanja su prije svega prilika da se učenici međusobno upoznaju. Također, bitno je da oni ovdje stječu nova znanja i vještine, retoričke sposobnosti, sposobnosti timskog rada, argumentiranje i da kritički pravilno analiziraju brojne aktualne teme koje će imati priliku danas i obrađivati'', istaknula je dekanica.

Nakon ceremonije otvaranja natjecanje je službeno započelo u Dvorani za simulaciju Pravnog fakulteta.

Foto: Bljesak.info / Debata na Pravnom fakultetu

 

Kopirati
Drag cursor here to close