Mostar

Dan otvorenih vrata na Univerzitetu 'Džemal Bijedić'

Dan otvorenih vrata predstavlja priliku za maturante i buduće studente da se upoznaju i dodatno informiraju o radu Univerziteta 'Džemal Bijedić'
Sci-Tech / Obrazovanje | 19. 04. 2024. u 13:26 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dan otvorenih vrata na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' u Mostaru bit će upriličen u utorak, 23. travnja 2024. godine u univerzitetskom kampusu na platou iza rektorata Univerziteta.

Dan otvorenih vrata predstavlja priliku za maturante i buduće studente da se upoznaju i dodatno informiraju o radu Univerziteta 'Džemal Bijedić' u Mostaru i mogućnostima studiranja na fakultetima ili univerzitetskim studijima koje planiraju upisati u skladu sa svojim afinitetima.

Posjetitelji će imati priliku posjetiti informativne pultove fakulteta, univerzitetskih studija, Ureda za međunarodnu suradnju, Univerzitetske biblioteke i Unije studenata, te prikupiti više informacija o uvjetima za upis na određeni fakultet ili univerzitetski studij, o nastavnim planovima i programima, organizaciji i načinu izvođenja nastave, kao i o karijernim mogućnostima koje je moguće ostvariti nakon završetka studija na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' u Mostaru, dok će nastavno osoblje i studenti biti na raspolaganju da pruže više informacija i odgovore na pitanja.

Također, za sve posjetitelje će biti upriličen obilazak fakulteta i univerzitetskih studija u okviru kojeg će posjetiti laboratorije, sale, institute, učionice i amfiteatre u kojim se izvodi nastava. Tijekom obilaska, maturantima će biti predstavljeni kadrovski i infrastrukturni resursi kojim raspolažu fakulteti i univerzitetski studiji na Univerzitetu 'Džemal Bijedić' u Mostaru.

Pored redovnih aktivnosti tijekom Dana otvorenih vrata, predviđen je zabavni program, te hrana i osvježenje.

''Pozivamo maturante i sve zainteresirane da nam se pridruže na Danu otvorenih vrata, ali i da njihov izbor prilikom nastavka obrazovanja bude Univerzitet 'Džemal Bijedić' u Mostaru na kojem će, uz  suvremene edukacije, usvojiti naučna i stručna znanja, vještine, iskustva i kompetencije neophodne za konkurentnost na tržištu rada. Pridružite nam se, mi gradimo budućnost'', poručili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close