Svaka čast

Boris Stanković srebreni na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

U službenoj konkurenciji je sudjelovalo 11 zemalja (svaka država po šest predstavnika) i još sedam u neslužbenom dijelu.
Sci-Tech / Obrazovanje | 05. 05. 2019. u 10:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Predstavnici Bh. tima

Učenik prvog razreda Druge gimnazije Sarajevo Boris Stanković osvojio je srebrenu medalju na 36. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi (BMO) za učenike srednjih škola (učenici prvog do četvrtog razreda), održanoj u Moldaviji.

U službenoj konkurenciji je sudjelovalo 11 zemalja (svaka država po šest predstavnika) i još sedam u neslužbenom dijelu.

Medalje Bosni i Hercegovini su, osim Borisa donijeli još Marko Jojić (bronca), Dejan Stanković (bronca) i Damjan Stanković (bronca). Pohvale su dobili Boris Velašević i Tarik Džaka.

''Boris Stanković je najmlađi član našeg tima i jedan od najmlađih na ovogodišnjoj BMO, što dodatno potvrđuje kako veliki rezultat je napravio. Također, ovo je prvi put u povijesti Bosne i Hercegovine da učenik prvog razreda u ovakvoj konkurenciji donese srebrenu medalju svojoj državi. Dolazak naših natjecatelja je planiran za ponedjeljak'', priopćeno je iz sarajevske Druge gimnazije.

Kopirati
Drag cursor here to close