Prijavite djecu

Besplatna škola programiranja Centra za tehničku kulturu Mostar

Prijave djecu na besplatnu školu programiranja koja će biti održana tijekom kolovoza u prostorijama Centra za tehničku kulturu u Mostaru.
Sci-Tech / Obrazovanje | 26. 07. 2019. u 13:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Centar za tehničku kulturu u Mostaru (CTK) i Udruženje Bit Alliance pozivaju sve zainteresirane učenike uzrasta od 13 do 17 godina da se prijave na besplatnu školu programiranja koja će biti realizirana tijekom kolovoza 2019. godine u prostorijama Centra za tehničku kulturu u Mostaru.

Od 2017. godine do danas, Bit Alliance  je u saradnji sa partnerskim fakultetima, edukacijskim institucijama i nevladinim organizacijama realizirala CoderDojo škole programiranja u 12 gradova, te je više od 1.000 polaznika imalo priliku učiti osnove programiranja.

U kreativnim radionicama Centra se tijekom čitave godine odvija nastava za učenike osnovnih i srednjih škola, studente i sve one koje zanima praktična tehnika. U Centru za tehničku kulturu Mostar godišnje se educira preko 300 djece kroz 20 kreativnih radionica.

Centar za tehničku kulturu Mostar, svojim desetogodišnjim radom i razvojem djece i mladih u STEM disciplinama, odnosno IT području, dokazao je važnost svoga postojanja i djelovanja, ne samo na području grada Mostara, nego i cijele BiH. Iz desetljetnog rada već su iznjedrili kvalitetni i vidljivi rezultati bivših polaznika radionica, koji su danas aktivni studenti i stručnjaci, te osnivači startupova.

Sadržaj tečaja

Tijekom interaktivnih nastavnih sastanaka polaznici će se upoznati sa osnovnim konceptima programiranja u programskom jeziku Python pri čemu će biti obrađene teme: (1) Uvod u programiranje, (2) Varijable i interkacija sa korisnicima, (3) Naredbe grananja, (4) Petlje i (5) Funkcije.

Mentori

Polaznici će biti mentorirani od strane mentora angažiranih u CTK.

Certifikat

Svi polaznici koji budu prisutni na više od 50% sati će dobiti službeni CoderDojo certifikat.

Raspored i mjesto održavanja nastave

Nastava će se održavati u prostorijama Centra za tehničku kulturu (Kneza Višeslava 73, Mostar) u periodu od 6.8. do 31.8., a detaljan raspored nastave će biti dostavljen polaznicima e-mailom.

Tko se može prijaviti i kako?

Škola programiranja je namijenjena učenicima osnovnih i srednjih škola uzrasta od 13 do 17 godina. Tijekom nastave će se obrađivati osnove programiranja te predznanje iz oblasti programiranja nije uvjet za prijavu i posebno ohrabrujemo učenike koji do sada nisu imali iskustva sa programiranjem da se prijave.

Prijavu za pohađanje CoderDojo škola programiranja možete poslati popunjavanjem online obrasca koji se nalazi OVDJE.

Rok za prijave je 1.8.2019. godine ili do popunjavanja kapaciteta.

Kopirati
Drag cursor here to close