Filozofski fakultet

Knjiga o slobodi izražavanja u BiH i Hrvatskoj promovirana u Mostaru

Urednik knjige akademik Josip Musellimović rekao je kako je knjiga itekako aktualna, dodavši kako se radi o značajnom djelu za odvjetnike, suce, tužitelje i ukupnu javnost.
Sci-Tech / Obrazovanje | 24. 01. 2018. u 14:46 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Knjiga 'Medijsko pravo - sloboda izražavanja u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj', autora prof. dr. sc. Ilije Muse, predstavljena je u srijedu na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.

"Naslov 'Medijsko pravo - sloboda izražavanja u Bosni i Hercegovini i Republici Hrvatskoj' upućuje na materiju koja je sadržana u samoj knjizi. Obrađuju se područja razvoja ljudskih prava i sloboda kroz povijest, kroz međunarodne dokumente Ujedinjenih naroda i Vijeća Europe ukazuju se na razvoj slobode izražavanja", rekao je Musa.

Dodao je kako se kroz određena teorijska znanja i kroz trenutno pozitivne pravne propise propituju medijsko zakonodavstvo BiH i RH u odnosu na standarde u Europskoj uniji.

"Knjiga obrađuje područja zaštita ugleda i časti, zaštite privatnosti, dodiruje se i elemenata zaštite autorskog i njemu srodnih prva, posebno u medijskoj industriji. Dotiče se i samoregulacije novinarske profesije", kazao je Musa.

Istaknuo je kako je knjiga namijenjena studentima, novinarima, ali i pravnicima. Musa je ustvrdio kako je sloboda izražavanja u Bosni i Hercegovini i u Republici Hrvatskoj jako dobro zaštićena, međutim, u primjeni te slobode vide se određeni disbalans između dviju država, jer u BiH, po njegovim riječima, ne postoji valjan zakonski okvir.

Urednik knjige akademik Josip Musellimović rekao je kako je knjiga itekako aktualna, dodavši kako se radi o značajnom djelu za odvjetnike, suce, tužitelje i ukupnu javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close