I za šport i kulturu

Vlada ŽZH izdvojila sredstva za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju

Navedena sredstva raspodjeljuju se za sufinanciranje rada asistenata kod odgoja i obrazovanja djece s poteškoćama u razvoju u predškolskim ustanovama u iznosu od 96.000 KM te za sufinanciranje odgoja i obrazovanja djece s poteškoćama u razvoju.
Gospodarstvo / Flash | 25. 05. 2023. u 17:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na današnjoj sjednici Vlada Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) donijela je Odluku o kriterijima i odobravanju isplate sredstava s pozicije "Tekući prijenosi za odgoj i obrazovanje djece s poteškoćama u razvoju" utvrđenih Proračunom ŽZH za 2023. godinu u iznosu od 272.000 KM.

Navedena sredstva raspodjeljuju se za sufinanciranje rada asistenata kod odgoja i obrazovanja djece s poteškoćama u razvoju u predškolskim ustanovama u iznosu od 96.000 KM te za sufinanciranje odgoja i obrazovanja djece s poteškoćama u razvoju koja borave u Domu za djecu ometenu u tjelesnom ili psihičkom razvoju "Marija naša nada" Široki Brijeg i u predškolskim ustanovama u ŽZH prema rješenjima županijskog Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa u iznosu od 176.000 KM, navodi se u priopćenju Vlade ŽZH-a.

Sredstva za sport i kulturu

Također, Vlada je donijela Odluku o Programu utroška sredstava "Tekući prijenosi za šport". Visina sredstava utvrđenih ovim programom iznosi 1.000.000 KM, a raspoređuju se na sljedeći način: sredstva namijenjena za programe iz športa na temelju pristiglih zamolbi uz kriterije 780.000 KM, školski šport 100.000 KM. interventna sredstva 100.000 KM i šport za osobe sa invaliditetom 20.000 KM.

Donesena je i Odluka o Programu utroška sredstava "Tekući prijenosi za programe kulture", a visina sredstava utvrđenih ovim programom iznosi 300.000 KM te će se raspodijeliti za programe kulture u iznosu od 240.000 KM te interventna sredstva u iznosu od 60.000 KM.

Smjernice ekonomske politike županije

Vlada je donijela Smjernice ekonomske i fiskalne politike Županije za razdoblje 2024. – 2026. godine, koje je izradilo Ministarstvo financija ŽZH.

"Smjernice imaju za cilj projekciju prihoda i rashoda za pripremu Dokumenta okvirnog proračuna, što je temelj za izradu županijskog Proračuna  za 2024. godinu. Smjernice ekonomske i fiskalne politike ŽZH 2024. – 2026. sadrže: strateške ciljeve ekonomske i fiskalne politike Županije, osnovne makroekonomske pokazatelje Županije, pokazatelje ekonomske i fiskalne politike Županije, procjenu prihoda Proračuna, predviđene promjene javnog duga i strategiju upravljanja javnim dugom", poručili su iz Vlade ŽZH.

Dodali su kako su ovime definirana tri osnovna strateška cilja ekonomske i fiskalne politike: ekonomski razvijena Županija, društveno odgovorna Županija i učinkovito organizirana Županija.

Vlada je, između ostaloga, donijela još nekoliko odluka te usvojila nekoliko izvješća.

Kopirati
Drag cursor here to close