Traže Rusi

Zuckerbergovu tvrtku označiti kao "ekstremističku organizaciju"

Državni tužitelj je također zatražio od ruske službe koja nadzire komunikacije da ograniči pristup Instagramu, Metinoj društvenoj mreži.
Sci-Tech / Internet | 11. 03. 2022. u 14:31 Agencije

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tužitelji su zatražili od ruskog suda da označi krovnu organizaciju Facebooka, Meta Platforms, kao ''ekstremističku organizaciju'', izvijestio je Interfax u petak dan pošto je kompanija najavila da će doputiti pozive na nasilje protiv ruskog vodstva.

Državni tužitelj je također zatražio od ruske službe koja nadzire komunikacije da ograniči pristup Instagramu, Metinoj društvenoj mreži.

Reuters je u četvrtak izvijestio da će Meta Platforms dopustiti korisnicima Facebooka i Instagrama u nekim zemljama da pozivaju na nasilje protiv Rusa i ruskih vojnika u kontekstu invazije na Ukrajinu, prenosi Hina.

Glasnogovornik Mete potvrdio je da je Meta privremeno olakšala pravila političkog govora, dopuštajući postove poput ''smrt ruskim okupatorima'', iako neće dopustiti pozive na nasilje protiv ruskih civila.

''Ne želimo vjerovati Reutersovom izvješću – preteško je u njega vjerovati'', rekao je u petak novinarima glasnogovornik Kremlja, Dmitrij Peskov.

''Nadamo se da to nije istina, jer ako je istina, to znači da ćemo morati donijeti najodlučnije mjere da se okončaju aktivnosti ove tvrtke'', dodao je Peskov.

Ured Ujedinjenih naroda za ljudska prava rekao je da je potencijalna promjena politike Facebooka ''zabrinjavajuća''.

Kopirati
Drag cursor here to close