Uskoro

YouTube najavio opciju gledanja samo najzanimljivijih dijelova videa

Ako želite pogledati samo najzanimljiviji dio nekog dužeg videa na YouTubeu, u tome će vam pomoći novi graf koji se prikazuje na crvenoj liniji koja prikazuje trajanje videozapisa.
Sci-Tech / Internet | 19. 05. 2022. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najpopularniji videoservis na svijetu najavio je nekoliko noviteta koji će poboljšati iskustvo njegova korištenja.

Od tih novosti na YouTubeu, najzanimljivija se odnosi na brzo i jednostavno pronalaženje najzanimljivijeg dijela videa, odnosno preskakanje videa kako bi se pogledali samo njegovi najvažniji dijelovi.

Kako će nova opcija pomoći korisnicima najbolje možemo vidjeti na primjeru sportskih isječaka. Ako su oni predugi, a korisnici žele pogledati samo one najzanimljivije dijelove, trenutačno moraju nagađati gdje se takvi dijelovi nalaze i premotavati malo po malo unaprijed.

Umjesto toga, s novom će im se opcijom, nakon što dotaknu dio na kojem se crvenom crtom prikazuje trajanje videozapisa, pojaviti graf na kojem će se jasno pokazivati koji su dijelovi videa najgledaniji, a samim time i najzanimljiviji pa će moći odmah prebaciti video na taj dio, javlja Zimo.

YouTube graf radi na temelju podataka o pregledavanju, odnosno ponovnom pregledavanju korisnika istog dijela videa. Ako se gledatelji na određeni dio videa vraćaju dva ili više puta, algoritam YouTubea zaključit će kako je to najzanimljiviji dio i graf će na tom dijelu videa porasti.

Iz YouTubea kažu kako će ova opcija biti dostupna na web verziji YouTubea kao i na aplikacijama za Appleove uređaje i Androide.

Dok je ovo odlična vijest za gledatelje, s novom bi opcijom problema mogli imati kreatori i influenceri jer bi korisnici mogli gledati samo najzanimljivije dijelove njihovih videa, odnosno njihove skraćene verzije pa je pitanje koliko će se odraziti na prikazivanje reklama na njima i dogovore s oglašivačima.

Kopirati
Drag cursor here to close