U obliku videa

U Messengeru vreba nova prijetnja

Stručnjaci za računalnu sigurnost kažu kako zbog eksplozivnog rasta vrijednosti bitcoina tijekom ove godine možemo očekivati kako će zlonamjernog softvera ove vrste biti sve više.
Sci-Tech / Internet | 02. 01. 2018. u 08:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zlonamjerni softver prerušen u video može upogoniti vaše računalo za rudarenje kriptovaluta u korist hakera, ali i otvoriti im vrata u vaš korisnički račun na Facebooku

Cyberkriminalci koriste Facebookov Messenger kako bi zarazili vaše računalo zlonamjernim softverom koji za njih rudari kriptovalute.

Otkrili su to istraživači u tvrtci za računalnu sigurnost Trend Micro. Digmine, kako su nazvali otkriveni zlonamjerni softver, nastoji zaraziti što je više računala moguće kako bi svojim tvorcima priskrbio izvor monera (vrsta kriptovalute, poput bitkoina).

Digmine izgleda kao video datoteka. Zasad funkcionira jedino ako ga se širi izdanjem Messengera za stolna računala na Googleovom Chromeu. Na drugim softverskim platformama, poput mobitela, trenutno nema sve funkcionalnosti.

Ipak, ne treba ga podcjenjivati jer može poslužiti kao alat kojim bi kriminalci mogli u potpunosti preuzeli vaš korisnički račun na Facebooku, ciljati vaše kontakte na toj društvenoj mreži, ali i usporiti rad vašeg računala.

Stručnjaci za računalnu sigurnost kažu kako zbog eksplozivnog rasta vrijednosti bitcoina tijekom ove godine možemo očekivati kako će zlonamjernog softvera ove vrste biti sve više, prenosi tportal.

Kopirati
Drag cursor here to close