Kraj sage?

Twitter: Nismo prekršili ugovor s Muskom

Sapunica oko kupovine Twittera očito će se morati rješavati na sudu.
Sci-Tech / Internet | 12. 07. 2022. u 16:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Twitter Inc objavio je da nije prekršio nijednu od obveza prema ugovoru o spajanju s glavnim izvršnim direktorom Tesla Inc Elonom Muskom.

Podsjetimo, Musk je u petak rekao da će nastojati raskinuti svoj ugovor vrijedan 44 milijarde dolara jer je tvrtka društvenih medija prekršila više odredbi ugovora.

Nakon toga Twitter je objavio kako će pokrenuti sudski spor kojim će pokušati natjerati Muska da ispuni obavezu i kupi Twitter ili tvrtki plati dogovorenu odštetu koja bi mogla iznositi više od milijardu dolara.

U ponedjeljak je, u svom stilu, na Twitteru objavio meme kojim komentira Twitterovu najavu sudskog spora, javlja Zimo.

Musk je u travnju predao ponudu za preuzimanje Twittera nakon što je postao najveći pojedinačni dioničar te tvrtke. U Twitteru su se prvo protivili tom preuzimanju, da bi na kraju pristali. No, Musk je cijeli posao stavio na čekanje u svibnju optuživši upravu Twittera da mu nije dala pristup podacima o lažnim računima (botovima) koje je on tražio.

Naime, u Twitteru tvrde da je oko 5 posto računa na toj društvenoj mreži lažno, dok Musk tvrdi da je taj broj puno veći i iznosi oko 20 posto.

Kopirati
Drag cursor here to close