Što će reći Upravni odbor?

Svjedočimo li početku kraja Twittera kakvog poznajemo?

Mediji navode kako je Elon Musk održao sastanak s članovima Upravnog odbora Twittera, no nije poznato jesu li što dogovorili oko akvizicije tvrtke.
Sci-Tech / Internet | 25. 04. 2022. u 12:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako se činilo da Upravni odbor Twittera neće prihvatiti Muskovu ponudu za preuzimanjem kompanije, ta opcija ipak još nije isključena. Naime, prema informacijama koje su obavljene tijekom vikenda, članovi odbora navodno su se sastali s Muskom kako bi razgovarali o ponudi i potencijalnoj akviziciji.

Podsjetimo, prema informacijama SEC-a, Musk je osigurao 46,5 milijardi dolara za preuzimanje ove popularne društvene mreže, u čemu je dobio podršku Morgan Stanleya i drugih financijskih institucija.

Elon Musk već posjeduje oko 9 posto dionica Twittera na kojem je godinama jedan od najpopularnijih korisnika, a kako nije zadovoljan s tom društvenom mrežom, odlučio je uzeti stvari u svoje ruke i postati njen vlasnik kako bi uveo promjene za koje smatra da su nužne.

Kako će se situacija razvijati dalje nije poznato, no znakovito je što su se članovi odbora, nakon što su na početku pokazali palac dolje Musku, na kraju ipak odlučili sastati s njim.

Jedan od razloga za to mogao bi biti i pritisak dioničara te su mnogi investitori u Twitter kontaktirali članove Upravnog odbora nakon što je Musk najavio preuzimanje i savjetovali su ih kako ne smiju propustiti ovu priliku, javlja Zimo.

Zanimljivo je kako i sam suosnivač i bivši prvi čovjek tvrtke Jack Dorsey nema dobro mišljenje o Upravnom odboru Twittera za koji je rekao da je sustavno bio disfunkcionalan dio kompanije u kojem zapleti i pobune nisu bili rijetki.

Prema analitičaru Wedbush Securitiesa Danu Ivesu, mnogi investitori smatraju kako je ovo početak kraja Twittera kao javne kompanije kojoj će novi vlasnik postati Elon Musk - osim u slučaju da se pojavi neka bolja ponuda od Muskove.

 

Kopirati
Drag cursor here to close