Jeste li jedan od njih?

Rad od kuće: Trećina na sastancima sudjeluje u pidžami

Istraživanje je provedeno nešto više od godinu dana nakon prvih karantena.
Sci-Tech / Internet | 09. 04. 2021. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gotovo trećina ljudi koji rade od kuće na virtualnim sastancima odjevena je u pidžame, a svaki deseti pritom nema njezin donji dio, pokazala je anketa YouGova provedena u Britaniji.

Rezultati ukazuju na to da je 42 posto onih koji rade od kuće "umorno od Zooma", ali samo ih se 14 posto želi vratiti na posao u punom radnom vremenu kad pandemija završi. Svaki peti ispitanik odgovorio je da se ne želi vratiti nikad.

Istraživanje je provedeno nešto više od godinu dana nakon prvih karantena.

U anketi je sudjelovalo 2027 radnika na daljinu. Gotovo ih polovica (45 posto) želi balans između rada od kuće i rada u uredu, odnosno odlazaka na posao između jednog i tri dana u tjednu.

Kao najčešći razlog za to (51 posto) naveli su izbjegavanje putovanja na posao. U 34 posto slučajeva radnici preferiraju fleksibilnije radne sate, prenosi Hina.

Dvadeset posto ih želi nastaviti raditi na daljinu jer tako mogu dulje spavati, a 15 posto jer ne moraju nositi formalnu odjeću.

Čavrljanje s kolegama je ono što im najviše nedostaje iz uredskog života (43 posto), a zasićenost Zoomom, s 31 posto, drugi je razlog za povratak na posao.

Trideset posto ispitanika priznalo je da virtualnim sastancima prisustvuje u pidžami, 25 posto ih se usput bavilo internetskom kupovinom, a 15 posto ih je za vrijeme sastanka igralo računalne igrice.

"Istraživanje pokazuje da rad nikad više neće biti isti kao prije pandemije. Zaposlenici traže fleksibilnije i hibridnije radno okruženje koje zadovoljava novu ravnotežu rada i života stvorenu dugim radom od kuće", kazali su iz YouGova.

Kopirati
Drag cursor here to close