Sloboda govora

Parler se vraća na Appleov App Store

Apple je svoju odluku o dopuštanju povratka ove društvene mreže popularne među konzervativcima i krajnjim desničarima, objavio u pismu zakonodavcima.
Sci-Tech / Internet | 20. 04. 2021. u 11:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prema izvješću CNN-a, američka će tehnološka tvrtka Apple, dopustiti da se društvena mreža Parler ponovno nađe na App Storeu.

Naime, Appleovo je dopuštenje uveliko potaknuto Parlerovim poboljšanjem u vezi boljeg otkrivanja i ograničavanja govora mržnje.

Apple u pismu upućenom senatoru Mikeu Leeju i zastupniku Kenu Bucku, navodi da je Parler predložio ažuriranja svoje aplikacije i prakse moderiranja sadržaja na mreži u svrhu usklađivanja aplikacije s pravilima App Storea.

Podsjećamo da je Parler izbačen s Appleove i Googleove trgovine aplikacijama još u siječnju ove godine, zbog optužbi da su korisnici aplikacije promovirali nasilje, prije i nakon što su Trumpove pristaše napale američki Kapitol.

Ubrzo je izvršni direktor i suosnivač Parlera, John Matze, otpušten od strane vlastitog odbora, a sredinom je veljače tvrtka izabrala novog privremenog izvršnog direktora, Marka Mecklera.

Iako je Amazon odlučio u potpunosti ukinuti web hosting Parlera, stranicu sada hosta SkySilk koji kaže da ugošćuje Parler zbog svog stava o slobodi govora, javlja Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close