Društvene mreže

Nove opcije naplate ekskluzivnog sadržaja na Instagramu

Nakon probnog razdoblja, Instagram sada postupno nudi alat većem broju kreatora sadržaja. Ova je mogućnost uvedena je još u siječnju ove godine no tada je bila dostupna za samo deset kreatora.
Sci-Tech / Internet | 15. 07. 2022. u 16:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Instagram je ove godine radio na razvoju svojeg programa pretplate za kreatore koji sada mogu dijeliti objave samo za pretplatnike.

Reels i fotografije će imati ljubičastu značku sa simbolom krune kako bi se istaknuli. Adam Mosseri je rekao da je ovo značajka za koju je imao najviše zahtjeva od kreatora u programu, prenosi Engadget.

Nova je i opcija chata za pretplatnike. Kreatori mogu imati grupne razgovore s do 30 pretplatnika i na taj ih način navesti da još više vremena provode na Instagramu umjesto na nekoj drugoj društvenoj mreži.

Grupne razgovore pokreće Messenger, a kreatori ih mogu pokrenuti iz svoje pristigle pošte ili Storyja. Pretplatnici će također imati pristup početnoj kartici na profilu kreatora gdje će biti centraliziran sadržaj sa sustavom plaćanja, uključujući fotografije, Reelse i arhive Livea, javlja Bug.

Mosseri kaže da deseci tisuća kreatora u SAD-u sada imaju pristup programu pretplate, koji im omogućuje da fanovima naplate do 100 dolara mjesečno za pristup ekskluzivnom sadržaju. Instagram je u siječnju počeo testirati kreatorske pretplate s Paywall pričama i livestreamovima.

Pretplatnici također dobivaju ljubičastu značku koja se pojavljuje pored njihovih korisničkih imena u komentarima i privatnim porukama.

Meta nudi kreatorima i druge poticaje za izgradnju publike i dijeljenje sadržaja na Facebooku i Instagramu.

Pa su tako prošlog mjeseca najavili da neće naplaćivati proviziju na zaradu koju kreatori ostvare putem aplikacija do 2024.

Kopirati
Drag cursor here to close