Odgovorno influencanje

Mostar: 2 dana bogatog sadržaja i brojna poznata imena

KOI se organizira u suradnji s Mostar Summer Festom, festivalom koji će ove godine od 29.6. – 1.7. okupiti najvažnija imena regionalne glazbene scene.
Sci-Tech / Internet | 26. 06. 2023. u 11:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Nadamo se da će mladi tijekom dva dana usvojiti vještine koje će biti od koristi, prvenstveno za njih same,  a onda i za širu lokalnu zajednicu, te da ćemo kroz influencere koji djeluju odgovorno na društvenim mrežama pokazati da internet nije ni dobar ni loš tj. da sve ovisi od toga kako koristimo platforme i kako percipiramo sadržaj koji nam se plasira putem njih'', rekla je komunikacijska službenica LDA Mostar, Selma Žuljević predstavljajući Konferenciju odgovornog influensanja (KOI), koja će se održati od 30.6. – 1.7.2023. godine u Gastro Pub Gonzales. 

Žuljević kaže kako Konferencija odgovornog influensanja (KOI) želi dati mladima Mostara, ali i Bosne i Hercegovine, priliku da kroz direktne razgovore sa influencerima, kao što su Renato Erceg, Crni Ante, Luka Bojanović – Bojanče, Nikolina Pavičević, Branislava Antović Aleksić itd., razgovaraju o strategijama za kreiranje sadržaja koji će njegovati njihov osobni brand kojeg kasnije mogu koristiti za kreiranje pozitivnih promjena u društvu.

Pozitivne energije

KOI se organizira u suradnji s Mostar Summer Festom, festivalom koji će ove godine od 29.6. – 1.7. okupiti najvažnija imena regionalne glazbene scene.

Fena / Nadamo se da će mladi tijekom dva dana usvojiti vještine koje će biti od koristi

Toni Krtalić, ispred Mostar Summer Festa, poručio je kako su jasne društveno-odgovorne vrijednosti koje dijelimo s Agencijom lokalne demokratije Mostar, te pozitivan utjecaj na mlade koji je naš fokus u organizaciji Mostar Summer Festa svih 11 godina.

''Vodilja Mostar Summer Festa je da muzikom kao univerzalnim jezikom ujedinjujemo sve ljude pozitivne energije, potičemo ih na veći društveni angažman i na neophodnost vlastite aktivacije za dobrobit društva u cjelini.  Zbog toga od samog početka festivala potičemo mlade kroz volonterski program, ističemo važnost međusobnog poštovanja na društvenim mrežama, te ih pozivamo na sudjelovanje na brojnim humanitarnim akcijama koje organiziramo. Njihov odaziv je velik i pohvalan, ali naša društvena odgovornost kao starijih generacija je da ih motiviramo, osnažimo, educiramo i budemo im primjer'', rekao je Krtalić.

Angažirati publiku

Najavljeno je kako će Konferencija okupiti brojne, regionalno poznate influencere, sa ciljem razgovora o govoru mržnje u javnom prostoru, te u svrhu dijeljenja strategija za kreiranje sadržaja koji će u isto vrijeme angažirati ciljanu publiku i kreirati pozitivne promjene u društvu.

David Čerkez, regionalno poznati influencer i voditelj podcasta Davcast, rekao je kako je ovakva vrsta događaja zaista bila potrebna Mostaru.

Fena / Prilika za pozitivne promjene

''Drago mi je što se organizira, te što je LDA Mostar izabrao kvalitetne i društveno odgovorne ljude koji će ovu Konferenciju predstaviti na najbolji način. Smatram da je svaka osoba koja se bavi influencingom dužna prenijeti svoje iskustvo i dobre i pozitivne strane ovog svijeta jer na taj način možemo napraviti dosta novih poznanstava, kreirati nove konekcije, te unovčiti ono što radimo na društvenim mrežama. Nadam se što većem odazivu prvenstveno mladih ljudi na ovu Konferenciju, te da će ovo zapravo postati tradicionalni događaj u Mostaru koji će iz godine u godinu prikupljati sve više mladih nada koje žele postići i napraviti nešto u svijetu društvenih mreža'', rekao je Čerkez.

Fena / Nevena Pandža

Nevena Pandža, influencerica koja stoji iza profila „Nutricioniziraj se“, naloga koji ljudima pruža različite informacije o nauci prehrane, te potiče ljude da istražuju hranu, uživaju u njoj i da je se ne boje.

Izloženi online prostoru

''I sama koristim internet kao veliki prostor povezivanja, učenja, promoviranja svog rada, ali sve češće uočavam sadržaj iz svoje struke koji nije zasnovan na znanstvenim činjenicama.Često se koristi se marketing žudnjom, uspoređivanjem ili strahom, što u konačnici može dovesti do većeg nezadovoljstva, srama, traganja za savršenstvom i pogoršanja našeg tjelesnog i mentalnog zdravlja. Zbog toga se zahvaljujem organizatorima projekta i Konferencije odgovornog influensanja na pozivu da s mladima razmijenim mišljenja i znanja o individualnoj i društvenoj odgovornosti koju trebamo imati, te kako iza svakog svog savjeta i izjave trebamo stajati profesionalno, odgovorno, čvrsto i sigurno'', rekla je Pandža.

Konferencija odgovornog influensanja (KOI) organzira se u sklopu trogodišnjeg projekta pod nazivom Projekat Mostar – Prostori koji pokreću,  koji ima za cilj unaprijediti sadržaje i korištenje javnih prostora u Mostaru kroz aktivno uključivanje građanki i građana i podršku inicijativama koje doprinose kvaliteti građanskog, kulturnog i gospodarskog života u Mostaru.

Veronika Jelínková, direktorica Projekta, rekla je kako Projekt Mostar – Prostori koji pokreću snažno podržava inicijative koje okupljaju mlade i otvaraju prostor za dijalog bez obzira na njihove pozadine.

Fena / Konferencija odgovornog influensanja

''Konferencija odgovornog influensinga promiče teme etične uporabe medija koje su od zajedničkog interesa društva. Izloženi smo online prostoru više nego ikada, a to znači i mogućnosti susreta s govorom mržnje. S tim u vezi smatramo da će ova konferencija značajno doprinijeti mlađim generacijama, koje će koristiti medije i kreirati sadržaj, u smjeru razvijanja njihovog pozitivnog i etičnog pristupa sadržajima. Hvala Vladi Ujedinjenog Kraljevstva koja prepoznaje ove bitne događaje'', rekla je.

Konferencija odgovornog influensanja (KOI) održat će se u periodu 30.6.2023. - 1.7.2023. godine u Gastro Pub Gonzales u Mostaru. Ulaz za sve zainteresirane je slobodan, te prethodna registracija nije potrebna.

Detaljan program Konferencije možete pronaći na poveznici.

Kopirati
Drag cursor here to close