Promjena imena

Facebook News Feed se tako više ne zove

Iz tvrtke smatraju da je ovo velika promjena za Facebook, budući da je riječ o mijenjanju naziva najkorištenijeg dijela društvene mreže. Mnogi, doduše, vjerojatno neće ni primijetiti promjenu.
Sci-Tech / Internet | 17. 02. 2022. u 14:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glavni odjeljak na Facebooku na kojeg korisnici i troše najviše vremena, nakon 15 godina dobiva novo ime. Meta, čini se, slijedi trend pojednostavljenja apsolutno svega, pa će News Feed od sada biti poznat kao Feed.

Zuckerbergova je tvrtka navodno napravila ovu''„revolucionarnu'' promjenu, jer su mnogi korisnici mislili da riječ „news“ u nazivu odjeljka zapravo znači „vijesti“, a ne novosti prijatelja i slično.

To objašnjenje, naime, ''drži vodu'', no valja imati na umu da se News Feed na Facebooku koristi oko 15 godina, tako da su se korisnici imali vremena naviknuti da će na njemu vidjeti cjelokupan prikaz novosti.

Ovaj je novitet za The Verge komentirao i glasnogovornik Facebooka, Dami Oyefeso.

''Naziv je promijenjen kako bi se bolje odražavao raznolik sadržaj koji ljudi vide na svojim feedovima'', kratko je objasnio Oyefeso ističući činjenicu da promjena nikako neće utjecati na korisničko iskustvo korištenja aplikacije, prenosi Bug.

Kopirati
Drag cursor here to close