Nema više nedodirljivih

Facebook najavio moderiranje sadržaja političarima i drugim javnim osobama

Facebook je najavio da će uskoro ukinuti svoj "poseban odnos" prema političarima koji imaju profile na toj društvenoj mreži, a glavni razlog je taj što žele da njihovi moderatori za sadržaj imaju slobodniji pristup u moderiranju objava političara.
Sci-Tech / Internet | 04. 06. 2021. u 17:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Biti javna osoba ima svojih prednosti, uključujući i status na društvenim mrežama gdje njihove objave nisu pod paskom moderatora, no to će uskoro prestati biti slučaj, barem na Facebooku.

Zloporaba društvenih mreža i dijeljenje dezinformacija nisu ograničeni samo na obične korisnike, jer u tome su uhvaćeni i influenceri, slavne osobe te političari.

Kao i u slučaju s ostalim korisnicima društvenih mreža, Facebook više neće okretati glavu kada političari zloupotrijebe njihovu platformu na kriv način.

Facebook je, otkako je izbila pandemija novog koronavirusa i ogroman broj dezinformacija na tu temu, pokrenuo masivnu kampanju protiv širenja dezinformacija na toj društvenoj mreži, a to je na neki način kulminiralo izbacivanjem bivšeg predsjednika Donalda Trumpa s te i drugih najrelevantnijih društvenih mreža u siječnju.

Dakle, odsad nema više nedodirljivih na Facebooku i svi će odgovarati za svoje objave i po cijenu trajnog izbacivanja s Facebooka, javlja Zimo.

Kopirati
Drag cursor here to close