Zaštita sadržaja

Facebook Protect: U BiH će biti zaštićene javne osobe

Program je prvi put pokrenut u Sjedinjenim Američkim Državama 2019. godine, a sada se širi globalno, uključujući i Bosnu i Hercegovinu, koja će biti dostupna od 23. veljače.
Sci-Tech / Internet | 22. 02. 2022. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Facebook Protect je sigurnosni program koji pomaže u zaštiti ljudi, poput branitelja ljudskih prava, novinara i izabranih dužnosnika, koji bi mogli biti izloženi većem riziku da budu ugroženi na mreži zbog kompromitacije njihovog naloga od strane zlonamjernih hakera.

Program je prvi put pokrenut u Sjedinjenim Američkim Državama 2019. godine, a sada se širi globalno, uključujući i  Bosnu i Hercegovinu, koja će biti dostupna od 23. veljače.

Osobe koje potencijalno ispunjavaju uvjete za Facebook Protect program, na Facebook nalogu će moći vidjeti upute za aktiviranje, a bit će im dostupno i više informacija o samom program.

''Kada se osobe registriraju, pratit ćemo njihove naloge od potencijalne prijetnje hakiranjem i pomoći ćemo im u usvajanju šireg spektra boljih sigurnosnih zaštita, kao što je dvofaktorska autentikacija, jedna od najvažnijih sigurnosnih karakteristika koja sprečava zlonamjerne aktere da pristupe zaštićenom Facebook nalogu iz preglednika ili mobilnog uređaja koji ne prepoznajemo'', kazao je šef Odjela za javne politike CEE u kompaniji Meta Jacob Turowski.

Dodao je da u toj kompaniji stalno traže načine da budu korak ispred zlonamjernih hakera i iako možda nikada neće biti u mogućnosti uhvatiti svakog od njih, ovaj program je jedan od nekoliko koraka koje poduzimaju da bi otežali kompromitiranje naloga na mreži.

Kopirati
Drag cursor here to close