Markica

ZZO HNŽ-a nastavlja s redovitom distribucijom premije osiguranja

Djeca koja u 2019. godini navršavaju 18 godina života, premiju osiguranja mogu kupiti najkasnije 30 dana od punoljetnosti.
Sci-Tech / Flash | 04. 01. 2019. u 15:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije nastavio je 3. siječnja redovitu distribuciju premije osiguranja/markica za 2019. godinu koja će trajati do 28. veljače tekuće godine.

Cijena markice je 20 maraka po osiguranoj osobi, s tim da su djeca do navršenih 18 godina života oslobođena plaćanja participacije, odnosno premije osiguranja kao zamjene za participaciju.

Po završetku redovite distribucije, premiju osiguranja moći će kupiti prvoprijavljeni osiguranici, odnosno osobe koje nisu bile prijavljene na zdravstveno osiguranje u razdoblju redovite distribucije i to najkasnije 30 dana od dana prijave na osiguranje.

Djeca koja u 2019. godini navršavaju 18 godina života, premiju osiguranja mogu kupiti najkasnije 30 dana od punoljetnosti.

Iz Zavoda pozivaju sve osiguranike koji to još nisu učinili, da pribave markicu kao zamjenu za participaciju za 134 usluge zdravstvene zaštite, te podsjećaju kako je markica iz 2018. godine prestala vrijediti posljednjeg dana 2018. godine.

Uplata premije osiguranja za 2019. godinu vrši se isključivo kod ovlaštenih ustanova za obavljanje platnog prometa (banka, pošta), navode iz Zavodu.

Kopirati
Drag cursor here to close