Tehničke znanosti

Zajednički temelji 2015: U Mostaru se okupili mladi istraživači

Sci-Tech / Flash | 23. 09. 2015. u 11:59 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Građevinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru danas je otvoren 3. skup mladih istraživača (postdiplomanata i postdoktoranata) s građevinskih fakulteta iz Zagreba, Osijeka, Splita, Rijeke, Maribora, Skopja i Mostara. 

Pozdravni govor uputio je dekan GF Mostar, izv.prof.dr.sc. Ivan Lovrić i prorektor Sveučilišta u Mostaru, prof.dr.sc. Ivo Čolak. Nakon uvodnog dijela uslijedila su predavanja. Ivan Ćurković s Građevinskog fakulteta Zagreb imao je izlaganje pod nazivom ''Stanje područja ponašanja i proračuna sustava vertikalne stabilizacije koji koriste spregnuti ispun''.

Nakon njega izlagali su Ante Džolan s Građevinskog fakulteta Mostar ''3D model ponašanja prednapetih konstrukcija sa uključenim dugotrajnim efektima'', Janko Košćak iz Zagreba, Dragan Ćubela i Anton Vrdoljak iz Mostara, Sead Abazi i Bojan susinov iz Skopja, Goran Vlastelica iz Splita ...

Moderatori sekcija su mr.sc. Mladen Kustura i mr.sc. Tatjana Džeba.

U radu Skupa sudjeluju 33 mlada znanstvenika iz Hercegovine, susjedne Hrvatske, te Republika Slovenije i Makedonije.

Cilj skupa je poticanje upoznavanja i suradnje mladih istraživača (doktoranada) iz znanstvenog područja Tehničkih znanosti te upoznavanje s područjima i temama znanstveno-istraživačkih radova, razmjena ideja i koncepata te ostvarivanje boljeg okružja u znanstveno-istraživačkom radu.

Radionice su osmišljene s ciljem stvaranja infrastrukture za buduću još intenzivniju međunarodnu suradnju koja će olakšati uključivanje našim znanstvenicima na međunarodne projekte i bolje uključivanje na europsko tržište znanja graditeljske struke, te omogućiti našim mladim istraživačima još značajnije stručno usavršavanje u inozemstvu.

Kopirati
Drag cursor here to close