Posjeta

Ured za Hrvate izvan RH - Imamo obvezu pomoći mladim intelektualnim Hrvatima u BiH

Sci-Tech / Flash | 18. 04. 2017. u 11:47 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Predsjedništva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Marina Lavrić i Josip Cvitković posjetili su Središnji državni ured za Hrvate izvan Republike Hrvatske u Zagrebu.

Predstavnike zbora dočekali su savjetnica s posebnim položajem za pitanja Hrvata u BiH Žana Ćorić te glasnogovornik Ivan Zeba, koji su iskazali veliko zanimanje za rad Studentskog zbora i život studenata u Mostaru, priopćeno je iz Studentskoga zbora mostarskoga Sveučilišta.

Predstavnici Studentskog zbora predstavili su plan i program XVII. saziva Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru, koji predvode Marko Džoić i Slaven Ivančić, s ciljem razvoja i očuvanja studentskih interesa unutar Sveučilišta.

Predloženo je osnivanje nagradnog fonda s ciljem motiviranja studenata za daljnji rad i aktivnost, kao i dodatna predavanja o pisanju projektnih prijedloga koji su financirani od Europske unije.

"Studentska populacija jedan je od naših najvećih prioriteta i dajemo si za obvezu pomoći mladim intelektualnim Hrvatima u Bosni i Hercegovini", poručila je savjetnica Ćorić.

Zeba se osvrnuo na uspješan razvoj mostarskog Sveučilišta te na važnost obrazovanja koje je ključ ostanka, odnosno opstanka Hrvata u BiH, navodi se u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close