Kratkominutni filmovi

Učenici prikazali vlastite filmove o inkluzivnom obrazovanju

Sci-Tech / Flash | 09. 07. 2015. u 19:58 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U zgradi općine Tomislavgrad u četvrtak je prikazano više kratkominutnih filmova koje su, scenski, redateljski i snimateljski, u sklopu aktivnosti "Promocija interkulturalnog dijaloga, inkluzivnog i mirovnog obrazovanja, i prevencije nasilja među djecom u Hercegbosanskoj županiji" uradili sami učenici Osnovne škole Fra Mije Čuića iz Bukovice.

Kako je priopćeno iz općine Tomislavgrad, ovu aktivnost realizira NVO Genesis Project iz Banje Luke u okviru projekta "Primjena koncepta ljudske sigurnosti u cilju stabilizacije zajednica u HBŽ-u“ koji financira UN Fond za ljudsku sigurnost a provode ga UN-ove agencije u BiH (UNICEF, IOM, UNHCR i UNDP).

Uz predstavnike tih organizacija, kao i općine Tomislavgrad, promociji filmova su nazočili i roditelji učenika koji su snimali filmove.

"Opći cilj ovih aktivnosti je promoviranje interkulturalnog dijaloga, inkluzivnog i mirovnog obrazovanja i prevencije nasilja među djecom u Hercegbosanskoj županiji jačanjem kapaciteta i razvojem odgovarajućih metoda kroz aktivno sudjelovanje svih strana (učenici, nastavnici i roditelji, kao i predstavnici Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ)“, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close