Red Bull Player One

Soge je prvi bh. šampion League of Legends

Red Bull Player One bh. finale: Soge je prvi e-sportaš koji će BiH predstavljati u Brazilu
Sci-Tech / Flash | 04. 11. 2019. u 15:16 Bljesak.info
Red Bull Player One BiH

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Devetnaestogodišnji Đorđe Blagojević iz Banje Luke, u gejmerskim krugovima poznatiji kao ''Soge'', prvi je šampion domaćeg izdanja globalnog eSport turnira Red Bull Player One. Proteklog vikenda, on je savladao konkurente iz čitave BiH i rezervirao kartu za svjetsko finale u Brazilu.

Spektakularna završnica natjecanja u planetarno popularnoj igri League of Legends (LoL) organizirana je 2. studenog, točno mjesec dana nakon početka turnira.

Foto: PR / Red Bull Player One BiH

U Domu omladine u Banjoj Luci našli su se pobjednici osam kvalifikacijskih rundi, a nakon šest sati vrhunskih mečeva 1-na-1, mnogo gejmerske zabave i iznenađenja za posjetitelje, upravo je ''Soge'' osvojio titulu šampiona.

Pobjeđivao je redom sve izazivače, pa na kraju i Anesa ''Aspecta'' Džehverovića iz Sarajeva, kojeg je nadmašio sa uvjerljivih 3:0 u velikom finalu i prvi podigao Red Bull Player One pehar.

Obojica finalista dobili su na poklon gejmerski monitor AOC, ali Blagojevića tek očekuje najveća nagrada – putovanje na svjetsko finale u Brazil gdje će predstavljati BiH na svjetskom finalu Red Bull Player One.

Foto: PR / Red Bull Player One BiH

Već krajem studenog, mladić iz Banje Luke otputovat će u južnoameričku metropolu Sao Paolo, gdje će odmjeriti svoje LoL vještine sa šampionima iz još 27 država svijeta.

''Red Bull Player One BiH je bio turnir na zavidnom nivou u usporedbi sa ostalima, jedno vrlo prijatno iskustvo i veoma je dobar osjećaj probuditi se kao šampion'', rekao je ''Soge'' nakon velikog trijumfa dodajući kako ga ''još više interesira kakav je osjećaj vratiti se iz Brazila kao šampion''.

''Očekujem pobjedu i tamo. Ovo je jedna rijetka prilika koju ne bih volio da propustim'', izjavio je Blagojević nakon preuzimanja pobjedničkog trofeja.

Red Bull Player One je projekat pokrenut s ciljem razvoja sve masovnije eSport zajednice i pružanja podrške mladim talentima u izlasku na veliku scenu.

Ove jeseni je prvi put organiziran i u BiH, u suradnji Red Bulla i Kuvo TV, tima koji radi na pokretanju i razvijanju regionalnih gejming, eSport i medijskih projekata. Online kvalifikacije su privukle više od 150 natjecatelja, a finalni događaj je pratilo više od 2.000 gledatelja, kako uživo, tako i putem prijenosa na više internet platformi.

Kopirati
Drag cursor here to close