Vitez 2016

Sedmi Međunarodni susret dijaliziranih i transplantiranih u Vitezu

Sci-Tech / Flash | 26. 05. 2016. u 15:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od. 2. do 5. lipnja 2016. godine Udruženje dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BiH organizira 7. Međunarodne susrete dijaliziranih i transplantiranih ''Vitez 2016''.

Susreti se već sedmu godinu za redom organiziraju u Vitezu i Zaselju kod Viteza.

Prvi dio susreta bit će održan u Etno selu ''Čardaci'' u petak 3. lipnja 2016. u 11,00 sati, a započet će Javnom tribinom ''Transplantacija u BiH i regiji-jučer danas sutra''.

Na tribini će sudjelovati dr. Mirelu Bušić, Nacionalna koordinatorica za transplantaciju pri Ministarstvu zdravlja Republike Hrvatske, dr. Jaml Ahel također iz Ministarstva zdravlja RH, prof. Enisa Mešić iz UKC Tuzla kao i predstavnici Udruga i Udruženja iz Slovenije, Srbije, Rumunjske, Hrvatske, Makedonije i Crne Gore.

U nastavku susreta predviđen je zajednički izlet u Sarajevu gdje će sudionici susreta obići staru jezgru grada, a tijekom sva tri dana, u Zaselju kod planinarskog doma, paralelno će se odvijati i sportska natjecanja u stolnom tenisu, boćanju, pikadu, šahu itd.

U nedjelju 5. lipnja 2016. planiran je i sastanak Mreže transplantiranih Jugoistočne Europe koju čine BiH, Srbija, Hrvatska, Slovenija, Rumunjska i Crna Gora a nakon zajedničkog ručka svim sudionicima će biti dodijeljene zahvalnice, a najboljim natjecateljima medalje i pokali.

''Značaj ovih susreta je višestruk. Prije svega razmjena pozitivnih iskustava, učenje od drugih a posebno zemlja EU, Slovenije i Hrvatske koja je lider u svijetu po broju transplantacija'', priopćeno je iz Udruženja dijaliziranih i transplantiranih bolesnika F BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close