Novo istraživanje

Raste potrošnja na PC-je, tablete i smartphone

U Gartneru navode predviđanja koja se tiču tržišta osobnih računala, tablet uređaja i pametnih telefona do 2020. godine, tradicionalna osobna računala i prijenosnike očekuje daljnji pad isporuka.
Sci-Tech / Flash | 06. 04. 2018. u 22:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gartner je napravio novo istraživanje koje se dotiče trendova na tržištu osobnih računala, tableta i pametnih telefona.

U Gartneru procjenjuju kako će ove godine isporuke navedenih uređaja porasti za 1,3%, u odnosu na pad isporuka zabilježen tijekom prošle godine koji je iznosio 3%.

Tijekom 2018. godine bi trebalo biti isporučeno ukupno 2,3 milijarde osobnih računala, pametnih telefona i tablet uređaja. Također, tijekom 2018. godine trebao bi se nastaviti trend rasta potrošnje na osobna računala, pametne telefone i tablet uređaje koji će iznositi 7% na godišnjoj razini unatoč činjenici da je cijena uređaja tijekom 2017. godine rasla za 9,1%, dok će tijekom ove godine rasti za 5,6%, piše Bug.hr.

Isporuke tradicionalnih osobnih računala i prijenosnika bi tijekom 2018. godine trebale pasti za 3,9%, dok se tijekom 2019. godine očekuje pad isporuka od 3,6%. S druge strane, rast će isporuke ultraprijenosnika, dok sektor pametni telefona očekuje rast isporuka od 1,6% tijekom 2018. godine, tijekom 2019. godine rast od 5%, dok se tijekom 2020. godine očekuje povećanje životnog ciklusa pojedinih pametnih telefona, posebice onih iz premium segmenta.

Smanjenje životnog vijeka pametnih telefona očekuje se ponovno nakon 2020. godine, poglavito zbog veće implementacije značajki umjetne inteligencije, piše Bug.hr.

U Gartneru predviđaju kako će u budućnosti u određenim zadaćama koje uključuju čuvanje osobnih podataka, pametne telefone zamijeniti pametne kreditne kartice, pametne osobne iskaznice i pametne putovnice.

Kopirati
Drag cursor here to close