Veliko zanimanje

Predavanje o uzgoju shiitake gljiva u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 11. 03. 2016. u 07:20 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U četvrtak, 10. ožujka, održano je treće po redu predavanje iz serijala gljivarstva za početnike, na temu "Uzgoj shiitake" kojeg organizira Udruženje građana Nešto Više u okviru projekta Podrška razvoju poljoprivrede u Hercegovini, uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

Predavač prof. dr. Nezir Tanović je ovoga puta govorio o ljekovitosti i značaju shiitake za preveniranje i liječenje različitih bolesti modernoga doba, te o ekstezivnom uzgoju shiitake na drvenim oblicama.

O intenzivnom načinu uzgoja shiitake smo čuli iz prve ruke od uspješnog uzgajivača ove gljive, gospodina Emilija Mikulić iz Širokog Brijega (Fungivita), kojega nam je dr. Tanović doveo kao gosta predavača.

Više od 50 sudionika na predavanju je postavilo veliki broj pitanja predavačima, što svjedoči o snažnom interesu za uzgoj i konzumiranje shiitake. Upravo zbog iskazanog interesa, gospodin Mikulić je pozvao sve prisutne da dođu posjetiti njegovo uzgajalište gljiva u Širokom Brijegu, što će UG Nešto Više kao organizator ovog serijala uvrstiti u program cjelodnevne radionice o samoniklim gljivama i ljekovitom bilju u prirodi.

Sljedeći četvrtak, 17.ožujka održat će se posljednje, četvrto predavanje iz ovog serijala na temu "Prerada gljive", sa početkom u 18 h, također na Agomediteranskom fakultetu u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close