Parlamentarna debata

Otvorena Debatijada Mostar 2012.

Sci-Tech / Flash | 27. 04. 2012. u 12:19 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Službeno otvaranje "Debatijade Mostar 2012." uprličeno je danas na Sveučilištu u Mostaru. Riječ je o turniru u britansko parlamentarnoj debati na kojoj će sudjelovati preko 80 mladih iz 10-ak zemlja svijeta.

Debatu je otvorio dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Ljubomir Zovko.

Po riječima PR managera Debatijade Darije Sesar, ovo je jedini ovakav događaj na studentskoj razini u BiH i jedini debatni turnir u našoj zemlji čiji je službeni jezik engleski.

Finale turnira bit će upriličeno u Zgradi Vlade FBiH u nedjelju, 27. travnja, kazala je Sesar te pozvala sve zainteresirane da im se tada pridruže te saznaju više o debati koja je struktuirana i vremenski strogo definirana rasprava o zadanoj temi u kojoj, po preciznim pravilima sudjeluju dvije ekipe, vlada i opozicija, zastupajući mišljenja za i protiv određene teze, ali neovisno o svojim privatnim stavovima.

Predsjednik Debatnog kluba Sveučilišta u Mostaru Marko Kovačević naglasio je kako je velika čast u Mostaru ugostiti najbolje europske i svijetske debatante.

Ovo je značajan događaj i za promociju Mostara jer će sudionici debate imati mogućnost da se upoznaju s ljepotama i specifičnostima našeg grada, kazao je Kovačević, dodavši kako je Debatijada Mostar veoma značajan projekt jer omogućava mladim ljudima da da steknu govorničke vještine, kao i vještine argumentiranja te strukturiranog govora.

Debatijadu su, uz ostale, podržali British Council, Studentski zbor i Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru.

Kopirati
Drag cursor here to close