Kraj radova

Obnovljena Osnovna škola fra Didaka Buntića u Čitluku

Sci-Tech / Flash | 10. 05. 2017. u 10:12 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Otkrivanjem ploče Osnovne škole "Fra Didak Buntić" u Čitluku u srijedu je obilježen završetak obnove spomenute škole.

Ploču su otkrili premijer Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg, načelnik Čitluka Marin Radišić te direktor Osnovne škole "Fra Didak Buntić" Marin Kapular, nakon čega su izaslanstva županijske Vlade, županijske Skupštine i općine Čitluk obišla školu.

Škola je obnovljena u sklopu Vladina projekta "Energetska učinkovitost", a za obnovu spomenute škole utrošeno je 500 tisuća maraka. Školu trenutno pohađa 960 učenika.

Direktor Osnovne škole "Fra Didak Buntić" Marin Kapular istaknuo je kako su nakon obnove uštede velike.

''Prije obnove na kotlovnicu su trošili 35 tona lož ulja, a ove zime koja je bila hladna potrošeno je svega 19 tona. Nova kotlovnica još nije poradila jer se u to vrijeme nije mogla kupiti peleta, a kada krenemo koristiti novu kotlovnicu ušteda će biti još veća'', istaknuo je Kapular.

Prema njegovim riječima, uštede su vidljive i na električnoj energiji jer su računi mnogo manji nego prethodnih godina.

Načelnik Čitluka Marin Radišić izrazio je zadovoljstvo što je škola obnovljena te istaknuo kako uskoro kreću radovi i u područnoj školi u Biletićima. Naglasio je kako je prošle godine obnovljena sportska dvorana Osnovne škole u Čerinu, zgrada Suda, te zgrada Zavoda za zapošljavanje.

''Ovo je jedan odličan primjer suradnje između lokalne vlasti i naše županijske Vlade'', ustvrdio je Radišić.

Primjer HNŽ-a Nevenko Herceg kazao je njegova vlada radi na stvaranju boljih uvjeta rada u školama na području Županije. U skladu s tim Vlada je osigurala 2 milijuna maraka kako bi se utoplile još 4 škole na području HNŽ-a.

''Trebamo stvarati što bolje uvjete u obrazovanju jer najbolja investicija je investicija u obrazovanje. To je ulaganje u budućnost'', poručio je Herceg.

Naveo je kako županijska Vlada s općinom Čitluk ima izvanrednu suradnju te da je danas bilo riječi i o mogućnosti obnove dotrajale škole u Služnju, dok su za školu u Biletićima prošle godine osigurana sredstva.

Izaslanstvo Vlade HNŽ-a na čelu s premijerom Nevenkom Hercegom danas boravi u radnom posjetu općini Čitluk gdje će održati i sjednicu županijske Vlade.

Kopirati
Drag cursor here to close