Ljetno ili zimsko?

O službenom vremenu u BiH sutra će raspravljati Vijeće ministara

Europski parlament izglasao je ukidanje pomjeranja sata od travnja 2021. godine, a zemljama Europske unije bit će ostavljeno da odluče hoće li zadržati ljetno ili zimsko računanje vremena.
Sci-Tech / Flash | 09. 06. 2019. u 16:28 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nacrt zakona o službenom vremenu u Bosni i Hercegovini naći će se na sjednici Vijeća ministara BiH koja je zakazana za 10. lipnja, a radi se o zakonu kojeg predlaže Institut za mjeriteljstvo BiH.

Ranije su iz Instituta za mjeriteljstvo BiH najavili predlaganje tog zakonskog rješenja uz obrazloženje da kada je u pitanju odluka Europske unije o ukidanju i računanju ljetnog i zimskog vremena, BiH će slijediti pozitivne zakonske odredbe EU te bi i taj zakon trebao biti usklađen s tim odredbama.

Europski parlament izglasao je ukidanje pomjeranja sata od travnja 2021. godine, a zemljama Europske unije bit će ostavljeno da odluče hoće li zadržati ljetno ili zimsko računanje vremena.

Pred državnim ministrima je i Inicijativa za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma o zajmu (dodatno financiranje za Projekt registracije nekretnina) između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Ministri će sutra biti upoznati i s Informacijom o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata, a dnevnim redom predviđeno je i razmatranje Prijedloga migracionog profila BiH za 2018. godinu.

Također, bit će razmatrana i Informacija o aktivnostima koje se poduzimaju na izgradnji autoceste/brze ceste Sarajevo-Beograd-Sarajevo te Izvještaj o aktivnostima na realizaciji Sporazuma između Vijeća ministara i Vlade Republike Hrvatske o izgradnji međudržavnog mosta preko Save kod Svilaja.

Na dnevnom redu su i izvještaji o radu nekoliko državnih institucija uključujući Vijeće ministara, Graničnu policiju te Institut za nestale osobe, a predloženo je i nekoliko programa rada institucija za ovu godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close