Naše društvo o premijama

Naplaćivanje markica u HNŽ uskoro pred zastupnicima

Sci-Tech / Flash | 26. 01. 2016. u 16:46 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Negdje pred novu godinu dobili smo prijedlog nevladine organizacije "Naše društvo" o usklađivanju propisa. Taj prijedlog upućen je u skupštinsku proceduru i nadam se da će se izmjene odluke o plaćanju premija zdravstvenog osiguranja uskoro naći na zastupničkim klupama'', izjavio je Šerif Špago prije početka sjednice Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) koja bi uskoro bi trebala razmatrati odredbe koje se odnose na obvezu plaćanja premija zdravstvenog osiguranja.

Naime, HNŽ više od šest godina kasni s usklađivanjem županijskih zakona s federalnim propisima kojima je više kategorija građana oslobođeno plaćanja participacije.

Zbog toga, kako je upozorila nevladina organizacija "Naše društvo", u HNŽ-u se svim građanima godinama nezakonito naplaćuje "markica" za premiju zdravstvenog osiguranja. Time su oštećeni, među ostalim, djeca do 15 godina starosti, vojni invalidi, civilne žrtve rata, korisnici socijalne zaštite, dobrovoljni darovatelji krvi, građani oboljeli od teških bolesti i drugi.

Kako je novinarima kazao predsjednik Skupštine HNŽ-a Šerif Špago, to zakonodavno tijelo nije ignoriralo zahtjeve organizacije "Naše društvo", dodavši kako bi se tim problemom uskoro trebali pozabaviti skupštinski zastupnici.

Kopirati
Drag cursor here to close