NetWork konferencija

HT Eronet na putu digitalne transformacije

Sci-Tech / Flash | 20. 04. 2017. u 12:21 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HT ERONET je već treću godinu zaredom telekomunikacijski sponzor NetWork konferencije.

Pod motom – Digitalna kompanija za digitalno doba, HT ERONET počeo je svoju i unutarnju i digitalnu transformaciju. Točnije, kreiranje portfolia ICT usluga usmjereno je na ponudu alata poslovnim korisnicima za početak digitalne transformacije.

Tako je HT ERONET na tržište lansirao Cloud marketplace ERONET Cloud centar, s pripadajućim uslugama Cloud Server i Cloud storage. Ovoj ponudi dodana je i usluga Office 365, a početkom ove godine - i ponuda Microsoft licenci i usluga Poslovni e-mail.

Svaka od navedenih usluga je korisnicima donijela mogućnost, po povoljnim cijenama, uz potporu educiranog ERONET-ova osoblja, uključiti se u digitalnu transformaciju, uz veoma niske ili nikakve ulazne troškove.

Za ovogodišnji Business day na NetWork7 konferenciji HT ERONET posebnu je pozornost posvetio upravo usluzi Cloud Server. Tijekom prezentacije na Business Day-u bit će predstavljena studija slučaja vezana za uslugu Cloud Server. U studiji je opisan tijek donošenja odluka o načinu odabira IT infrastrukture za tvrtku Central osiguranje d.d. , a nakon više od 12 mjeseci korištenja ove usluge, predstavnici tvrtke Central osiguranje d.d. su svoje iskustvo odlučili podijeliti s drugim tvrtkama.

U panel diskusiji organiziranoj prvog dana u sklopu Business day-a, član Uprave HT Eroneta, Tomislav Ruk istaknuo je aktivnosti koje HT Eronet provodi na putu digitalne transformacije, posebice u domeni konstantnog ulaganja u pristupnu i mrežnu infrastrukturu, pružanja konvergentnih servisa te ponude ICT/Cloud usluga kao najviše razvojne faze u postupku digitalne transformacije.

Također, gospodin Ruk je istaknuo da HT Eronet aktivno sudjeluje u digitalnom osvješćivanju i edukaciji ukupnog digitalnog eko-sustava. Naglasio je da digitalne promjene, kao ključna paradigma, nikada neće biti spore kao danas.

HT ERONET će, tijekom konferencije, korisnicima prezentirati ponudu cjelokupnog portfolia svojih usluga. Na promotivnom pultu HT ERONET-a korisnici mogu dobiti sve informacije te porazgovarati s prodajnim i marketinškim predstavnicima ove tvrtke.

Uz postojeće usluge, na NetWork7 konferencije HT ERONET najavljuje i dvije nove usluge u okviru ICT portfolia - u dijelu migracije infrastrukture i rješenja u Cloud te poboljšanja sigurnosti okruženja. Riječ je o uslugama Cloud Backup i Cloud DRaaS, koje HT ERONET predstavlja zajedno s tehnološkim partnerom Veeam Software-om, jednim od lidera na tržištu.

U okviru usluge Cloud Backup, korisnicima se omogućava jednostavna i automatizirana pohrana sigurnosnih kopija podataka u podatkovni centar HT Eroneta. Usluga se oslanja na Veeam software tehnologiju, a istodobno koristi sve koristi smještaja podataka u HT Eronet podatkovnom centru. Usluga Cloud DRaaS korisnicima omogućava replikaciju svojih virtualnih računala u podatkovni centar HT ERONET-a.

U slučaju potrebe ili problema, na produkcijskom okruženju kod korisnika, korisnik može lako i brzo oporaviti virtualna računala iz replika, ili prebaciti poslovanje na replicirana računala u HT ERONET podatkovnom centru, koji, svojim infrastrukturnim svojstvima, osigurava visoke performanse zajamčenog pristupa usluzi.

Ove godine, HT ERONET vrlo se uspješno predstavio i na Međunarodnom sajmu gospodarstva u Mostaru.

Inače, u proteklom razdoblju, HT ERONET je, u skladu sa svojim opredjeljenjem društveno odgovornog poduzeća koji osluškuje potrebe svoje zajednice i pruža potporu projektima iz različitih područja, u suradnji s Microsoftom BiH, opremio i uredio Microsoft Skills centar na Fakultetu zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru.

U nizu hvale vrijednih aktivnosti, pružena je potpora izgradnji doma za siromašne studente DOMPES u Mostaru; tu je potpora velikim kulturnim, sportskim i društvenim događajima, projektima iz područja obrazovanja, zdravstva, sporta, potpore djeci i mladima, zaštite okoliša…

Kopirati
Drag cursor here to close