Citizens forums

Građani smišljali kako riješiti probleme urbanizma, kulture i mladih u Mostaru

Građani osmišljavali inicijative za rješavanje izazova u oblasti kulture, mladih i urbanizma
Sci-Tech / Flash | 02. 08. 2021. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U OKC Abrašević, u sklopu projekta Local accountability in action: Citizens forums and street art in Mostar, održane su tri radne diskusije s građanima na teme mladih, urbanizma i kulture.

''Na temu mladih, sudionici su razgovarali i smišljali načine kako da dopru do institucija koje bi trebalo da se bave i unaprijeđuju poziciju mladih u Mostaru. Nakon identificiranja ključnih problema, sudionici diskusije su zajednički razvili zagovaračke inicijative, koje će biti vezane za Komisiju za mlade pri Gradskom vijeću'', priopćeno je nakon diskusije.

Diskusija o urbanizmu i infrastrukturi unutar naselja, aktualizirala je trenutnu problematiku loše komunikacije između Grada i građana, te su spomenuti konkretni primjeri urbanističkih problema koji su prisutni u gradu.

''Na kraju diskusije, građani su razgovarali na koji način pristupiti problemu nedovoljno dobre komunikacije između građana i administracije, vezano za infrastrukturne radove koji se izvode u njihovim naseljima. Na diskusiji o kulturi, sudionici su se podsjetili koje se institucije financiraju iz proračuna grada, te su govorili o njihovim aktivnostima. Razgovaralo se i o strateškom planu koji je napisan u svrhu kandidature za Europsku prijestolnicu kulture, te kako da se taj dokument iskoristi, kako bi se unaprijedlilo stanje u kulturi'', priopćeno je.

U narednom peroidu, kako najavljuju, građani će raditi na svojim inicijativama u ovim oblastima, te će na taj način pokušati aktivno sudjelovati u rješavanju problema koji su bitni za zajednicu u kojoj živimo.

Ove aktivnosti održavaju se u sklopu projekta Local accountability in action: Citizens forums and street art in Mostar, podržanog od strane USAID-a, BHRI-a i IOM-a

 

Kopirati
Drag cursor here to close