Besplatni alat

Google analitika - koliko vam je uspješna web stranica?

Sci-Tech / Flash | 14. 06. 2017. u 07:13 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Besplatni alat Google Analytics služi za praćenje uspješnosti web stranica i po svojoj namjeni sličan je kontrolnoj ploči s instrumentima u autu. Znati pratiti i analizirati podatke koje nam daje Google Analytics slično je udobnoj vožnji modernog automobila.

Za lijepog i sunčanog dana bez problema ćete doći do svog odredišta bez obzira vozili vi starog Golfa dvojku ili novi Mercedes. No, za ružnog vremena sigurnije je prilagoditi svoju vožnju uz pomoć podataka koje dobivamo na kontrolnoj ploči.

Zamislite na primjer da vas je šef poslao na put u Banja Luku. Lijep je dan i dovezli ste se na lokaciju bez problema. No, šef se javlja i kaže da se trebate hitno vratiti jer je došlo do problema u proizvodnji koje vi morate riješiti, pa ste odlučili krenuti na put. Čim ste stigli u planinu vrijeme se pogoršalo i počela je padati kiša, pa vi sad po magli, kiši i mraku pokušavate na vrijeme stići u ured.

U starom Golfu vožnja lagano postaje problem, jer se stakla zamagljuju, vi sve lošije vidite cestu i niste sigurni hoćete li s postojećom količinom goriva stići natrag u ured, pogotovo nakon što ste dva puta krivo skrenuli zbog radova na cesti pa vam je trebalo neko vrijeme da se vratite. S novijim autom to sve i nije neki problem, jer imate razne uređaje i pokazivače koji vam pomažu da sigurno upravljate autom. Klima odmagljuje stakla, ESP vam pomaže držati cestu, a ako znate pronaći ekran putnog računala moći ćete očitati koliko još kilometara možete prijeći uz preostalu količinu goriva i trenutni način vožnje, te morate li usput još stati na benzinskoj da natočite gorivo. Uz pomoć GPS-a ćete znati koji je najkraći put do cilja kada naletite na radove na cesti (promjena marketinške strategije), a šefu ćete lako moći reći točno vrijeme dolaska (deadline), te imate li dovoljno goriva (budžeta) da se vratite.

Danas je nemoguće imati uspješne web stranice ako na njima nemate postavljene alate za analitiku. Kao i u vožnji, nije nam cilj samo gledati podatke na ekranu, nego iskoristiti te podatke za što bolji rezultat.

Jednostavna za implementaciju, ova je platforma prava “zvijer” od alata koja omogućava rast ako ju znate i želite kvalitetno postaviti. Dođite na seminar pod nazivom "Google Analytics - Koliko vam je uspješna web stranica" i naučite kako uz pomoć podataka iz Google Analyticsa upravljati svojim webom uz što manju potrošnju i što bolje rezultate.

Seminar će se održati 21.06.2017. u Mostaru; 22.06.2017. u Sarajevu i 23.06.2017. u Banja Luci.

Predavač na seminaru je Robert Petković po struci psiholog s više od 20 godina iskustva u digitalnom području gdje je započeo kao web developer i proveo posljednjih 10 godina kao jedan od najistaknutijih analitičara u regiji. Organizator seminara je Agencija Apriori BH, aviše informacija, program, prijava i detalji su na www.apriori.ba

Kopirati
Drag cursor here to close