Online, offline

Bilo kuda, Facebook svuda

Sci-Tech / Flash | 12. 12. 2015. u 12:31 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iz Facebooka poručuju kako će uskoro razviti novu tehnologiju koja će korisnicima omogućiti da društvenu mrežu posjećuju i bez internetske veze, prenosi Time. Razlog tome su mjesta na kojima je signal jako loš, a veza spora, pa tako ometa korisnike u njihovom surfanju.

"Želimo korisnicima omogućiti pristup novostima koje su njima bitne. Ako je veza loša,  njihov „news feed“ se ne obnavlja i nemaju pristup novim sadržajima“, piše na Facebookovom blogu.

Na početnoj stranici Facebooka korisnici dijele fotografije, statuse, videe i tekstove svojih virtualnih prijatelja i osoba koje "prate“. Bazirana je na algoritmu koji koristi zapise iz korisnikove prošlosti na platofromi i u skladu s tim informacijama predlaže mu materijale na početnoj stranici. Tvrtka trenutno razvija tehnologiju koja bi trebala omogućiti obnavljanje softvera s informacijama koji bi skenirao prethodne aktivnosti korisnika i pomoću njih slagao korisnikovu početku stranicu te mu pružao mogućnost da na Facebooku bude aktivan čak i bez internetske veze. Korisnici će i tada moći komentirati sadržaje na mreži i postavljati fotografije ili statuse. Iako to malo ljudi zna, već sada je za neke korisnike omogućeno lajkanje i dijeljenje sadržaja offline.

"Ovo će unaprijediti korištenje naše usluge i pomoći svima onima koji žive u mjestima s lošim signalom ili pak prolaze kroz tunele i druga mjesta gdje često nestane signala", javljaju iz Facebooka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close