Velika cijena

Appleov HomePod ne prodaje se sjajno

Iz Appleovih dućana i kompanija koje proizvode ovaj pametni zvučnik doznalo se kako HomePod baš ne "leti s polica".
Sci-Tech / Flash | 13. 04. 2018. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je prošle godine na developerskoj konferenciji WWDC, s velikim zakašnjenjem za konkurentima poput Sonosa, Googlea ili Amazona, najavio da će i oni lansirati svoj pametni zvučnik s virtualnim asistentom.

HomePod se od konkurencije trebao istaknuti vrhunskim zvukom i stići do kupaca prije Božića, no Apple je zakasnio s njegovim dolaskom na tržište i u prodaju ga pustio tek u veljači ove godine.

Pa iako je i dalje riječ o zvučniku vrhunskih karakteristika kad je riječ o kvaliteti izrade i zvuka, mnogi ga zovu "najglupljim" pametnim zvučnikom jer je – čitali ste zasigurno već o tome – ograničen na Appleov ekosustav, a Siri nije baš korisna kao Alexa ili Google Assistant. Sada, pak, dolazi još malo loših vijesti za ovaj proizvod, piše Bug.hr.

Bloomberg piše da, prema informacijama koje su dobili iz Appleovih trgovina i od kompanija koje zvučnik sastavljaju, prodaja ne ide kako je planirano. Zalihe se u trgovinama gomilaju jer kupci očito nisu spremni izdvojiti 350 dolara za ono što HomePod nudi.

Apple je zbog toga navodno smanjio narudžbe od dobavljača, a ostaje im nada da će neke buduće softverske nadogradnje i poboljšanja umjetne inteligencije koja pokreće Siri privući kupce ovom gadgetu u budućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close